L'Esquerra de l'Eixample està de Festa Major!

Després de dos anys de pandèmia i restriccions, la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample recupera tots els actes i el format 100% presencial amb un programa que inclou un tou d’activitats culturals, lúdiques i festives per gaudir del barri del 30 de setembre al 9 d’octubre. Per l’ocasió també s’estrena la nova geganta del barri: la Marta.

Els jardins de Rosa Deulofeu acolliran l’acte de lectura del pregó el divendres 30 de setembre. En aquesta edició, la pregonera serà la cupletista Brigitta Lamoure, veïna del barri. També hi participarà la Colla Gegantera del barri amb el NinOt, la Marta i el seu grup de grallers, així com la Colla Castellera dels Esquerdats. Després es gaudirà d’un vespre de música folk amb el concert de Soca-rel, de l’entitat Ballets de Catalunya.

La festa s’estendrà durant deu dies amb prop de 80 propostes diferents per divertir-se i fer barri: des de curses i tornejos de futbol de botons, xapes o de Catan fins a ballades de sardanes, cantades d’havaneres i concerts, passant per les més tradicionals com la cercavila de gegants, els sopars de germanor i les xocolatades.

Com a novetat, l’antiga seu de l’editorial Gustau Gili obrirà portes per la Festa Major i oferirà unes visites guiades gratuïtes perquè el veïnat pugui descobrir aquesta joia arquitectònica d’estil racionalista. Un altre edifici singular, la Model, repeteix participació i un any més acollirà part de la programació.

Entre altres, destaquen també la celebració de la segona edició de la Cursa infantil adaptada, el bateig de la primera geganta de l’Esquerra de l’Eixample i la Festa Major del passatge Lluís Pellicer, que enguany coincideix amb la festa grossa del barri.

L’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, a través de la Comissió de Festa Major, ha estat l’encarregada d’organitzar el programa de la festa, que compta amb la participació de diferents entitats, comerços i serveis del barri.

Ja pots consultar el programa (a l’adjunt de la notícia). Agafa l’agenda i no te’n perdis detall!