Neix el Colomí de Sant Andreu de Palomar!

L’esclat andreuenc, dissabte 26 de novembre a les 19 h, serà la seva primera actuació.

El passat dissabte 12 de novembre de 2022 es va estrenar el Colomí de Sant Andreu de Palomar. Una figura d’imatgeria festiva que actuarà cada any durant la Festa Major andreuenca desenvoluparà un paper rellevant com element de protocol als actes més tradicionals. La bèstia és de nova creació i reinterpreta la tradició amb la voluntat d’esdevenir un símbol de l’antic poble, no només pel topònim “Palomar” o per la figura del colom blanc -que és present a l’antic escut municipal-, sinó també pels valors que representa: la pau, la convivència entre comunitats, l’esperança o la llibertat.

La nova bèstia està impulsada per la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu, una entitat molt lligada al teixit associatiu del poble i que celebra aquesta Festa Major els seus 40 anys d’història. El projecte va guanyar la beca Premi Ciutat de Barcelona 2020 sxen la modalitat de cultura popular i ha rebut el suport indispensable del Districte de Sant Andreu. També s’ha fet possible gràcies a les aportacions a la campanya de micromecenatge de Verkami llençada el mes de juny, que fan del projecte un fet encara més popular.

Si voleu reviure la presentació del Colomí podeu clicar en aquest enllaç https://www.flickr.com/photos/bcn_santandreu/albums/72177720303772084

El Colomí s’ha pogut veure a l’exposició de Festa Major “Fes-te teu Sant Andreu!” a l’espai Bota, una de les activitats més esperades de les festes que acull cada any a més de 4.000 persones de públic de totes les edats durant els 10 dies i que acull nombroses visites escolars.

Al programa adjunt podeu consultar tota la informació del Seguici de Sant Andreu!

Attachments