Neix el Festival Estradivirus, el Tradicionàrius digital

El Tradicionàrius és el gran festival de música folk dels Països Catalans, que es fa cada any i té com a centre neuràlgic el Centre Artesà Tradicionàrius, situat a la Vila de Gràcia. Enguany el festival s’havia d’acabar a començament d’abril però, a causa de la crisi del coronavirus, no se n’han pogut fer els darrers concerts programats.

L’organització ja treballa per reprogramar els concerts que s’han anat suspenent, però la feina no s’acaba aquí. Els responsables del festival volen dur la música folk a totes les llars i fer que la gent pugui accedir a continguts i recursos per a omplir amb música d’arrel tradicional les llargues hores de confinament. Per això han creat el Festival Estradivirus, el Tradicionàrius Digital.

Entre més propostes, el CAT ha engegat una iniciativa per a escoltar el Folk en companyia (que han batejat amb el nom de Folk&Co), recuperar vídeos de les jornades de Folk als Mercats que es fan de tretze anys ençà, promoure l’adquisició de discos de música d’arrel amb el #TradDigital i, finalment, difondre la proposta The Basement Tapes, que cada dia ens porta un autor, intèrpret, grup i cançó de referència de la música folk d’arreu del món. Fins ara ja han repassat la música de Woody Guthrie, Fairport Convention, Alan Stivell, la Bamboche, la Ciapa Rusa i Goran Bregovic, entre molts més.

Amb totes aquestes idees, segur que no ens falta música folk a casa!