Neix el Joc del Corpus de Barcelona!

Aquest Corpus 2020 és del tot especial. Tot i que s’haurà de celebrar virtualment, ve carregat d’activitats amb motiu de la celebració dels 700 anys de la primera referència de la processó a la nostra ciutat.

Per a commemorar-ho, des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha creat l’exposició virtual ‘Corpus a Barcelona’, que repassa els orígens i la història de la festa al llarg d’aquests set segles de vida. A més, es detalla el paper que feien els diversos entremesos i com van anar evolucionant. Clica aquí i descobreix l’exposició Corpus de Barcelona en pdf.

Com a complement de l’exposició, s’ha presentat el Joc del Corpus de Barcelona, que consta d’una vintena de retallables amb els quals et pots construir la teva pròpia Processó del Corpus. S’hi poden trobar tots els elements del Seguici Popular: els Cavallets Cotoners, l’Àliga de la Ciutat, el Lleó, els Capgrossos Macers de la Ciutat, els Gegants de la Ciutat, la Mulassa, el Bou, els Gegants grans del Pi, el Drac de Ciutat Vella, la Víbria, la Tarasca, el Ball de Bastons del Seguici, els Gegants de Santa Maria del Marels Falcons. A més, el joc incorpora elements significatius del Corpus barceloní com les Trampes, la bandera de Santa Eulàlia, l’ou com balla o una catifa de flors, per on es pot fer desfilar la cercavila. També hi ha els retallables de l’Ajuntament i de la Catedral, per a poder ambientar la festa.

Clica aquí i descarrega’t el Joc del Corpus de Barcelona en pdf.