On podem trobar reproduccions de goma dels gegants barcelonins?

Els ninots de goma que representen diverses peces de gegants i bestiari ja són un element més de les festes de la ciutat perquè cada vegada és més freqüent veure infants que els porten a les cercaviles. Això ha fet que es converteixin en tot un fenomen en el món de la cultura popular i que cada vegada més agrupacions s’animin a crear les reproduccions dels seus gegants i bestiari en goma. A Barcelona les figures es poden aconseguir a la Casa dels Entremesos.

Per això a tot Catalunya ja es poden trobar ninots de goma d’alguns dels elements més populars, històrics o emblemàtics que hi ha.

Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha uns quants entremesos barcelonins que tenen la seva versió de goma. La majoria pertanyen al Seguici Popular i són els Gegants de la Ciutat, els Cavallets Cotoners, l’Àliga, el Lleó, la Mulassa, la Víbria, la Tarasca, els Gegants del Pi i el Rei Salomó de Santa Maria del Mar. També hi ha reproduccions d’altres peces distintives de la ciutat com ara la gegantona Laia, els Gegants petits del Pi, el Nan Cu-cut de la Plaça Nova, el Gegant del Clot, el Gegant de Sant Jaume i els Gegants Nous de la Plaça Nova. A més d’imatgeria festiva, també tenim reproduccions dels Falcons de Barcelona i de les colles castelleres de la ciutat fent un pilar.

Totes aquestes reproduccions són fabricades per les empreses Festiari i Davallada. La col·lecció barcelonina no és completa i de ben segur ser que seguirà creixent amb noves figures. Quina serà la següent?