Presentat el cartell de les Festes de Sant Roc 2021!

Ja s’ha donat a conèixer el cartell que anunciarà les 432 Festes de Sant Roc a la plaça Nova.

El cartell d’enguany és obra de Diego Gil i dóna tot el protagonisme al nan Cu-cut. La figura representa el popular personatge de la revista satírica que portava el mateix nom, publicada a Barcelona al començament del segle XX. És un nan amb cara d’entremaliat que porta barretina, camisa blanca, americana negra i un corbatí de llaç groc amb piquets blaus.

La figura original era un capgròs i va ser construït al taller olotí Las Artes Religiosas el 1907, un any després de l’estrena dels gegants Roc i Eulàlia. Des que es va presentar, aquell mateix any, a les festes de Sant Roc de la Plaça Nova, va sortir cada any acompanyant les altres figures de la comparsa fins el 1924, quan es va tancar en un magatzem, es va malmetre i finalment va desaparèixer. El 1986, l’Associació de Festes de la Plaça Nova va voler recuperar el capgròs d’en Cu-cut per acompanyar els gegants.

Les festes de Sant Roc a la plaça Nova se celebren d’ençà del 1589 i estan declarades com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional, títol que atorga la Generalitat de Catalunya. Les festes d’enguany se celebraran del 13 al 16 d’agost i, tot i que encara no se sap quins actes es podran fer, des de la Comissió de Festes treballen amb totes les variables possibles.