Es programa la primera jornada 'Com fer catifes de flors?'

Les catifes florals són una imatge icònica de la festa del Corpus, malgrat també en podem veure en altres ocasions al llarg de l’any. Aquestes obres d’art efímer decoren els carrers i places de les ciutats i viles per celebrar l’arribada d’aquesta festa tradicional. Però a Barcelona, les catifes van quedar oblidades, i la tradició que es va conservar per Corpus és la dels Ou com Balla, que compten amb ornamentacions florals espectaculars.

D’ençà del 2012, a Barcelona s’hi estan creant nous grups de catifaires que treballen per recuperar la tradició en diferents barris de la ciutat. Enguany, continuant amb els actes del 700 aniversari del Corpus barceloní, es recuperen les jornades catifaires que s’havien de celebrar l’any passat.

Per tot plegat, el proper dissabte 17 d’abril, l’Ajuntament de Barcelona organitza una sessió informativa i formativa per tal de fer pedagogia de la tradició catifaire i, alhora, ensenyar la tècnica i el procés de fer catifes de flors.

Com fer Catifes de Flors. 

Dissabte 17 d’abril al Casal de Barri del Poblenou (la Rambla del Poblenou, 49).

Programa de la jornada:

9.30 h Recepció dels participants.

10.00 h ‘Mar de Flors’ a càrrec dels Catifaires del Raval – Impulsem.

11.00 h. ‘Materials orgànics per a catifes’ a càrrec de Montse Casas, experta-docent d’Art Floral de la Casa d’Oficis de l’Espectacle en viu de Barcelona Activa.

12.00 h ‘El mestratge des de diferents llocs de Catalunya’ a càrrec de la Federació Catalana de Catifaires. Presentació i taller pràctic.

Per inscriure’s cal enviar el nom, cognoms i correu electrònic al correu culturapopularbcn@bcn.cat. Es donarà preferència als col·lectius de la ciutat de Barcelona.

La jornada es podrà seguir en directe a través del Facebook de Cultura Popular Barcelona.