S’ajornen les Festes Quinquennals dels Gegants del Pi 2020

Des de l’organització engegaran algunes iniciatives virtuals per a commemorar a les xarxes aquest aniversari de la recuperació dels Gegants del Pi.

Les Festes Quinquennals dels Gegants del Pi es fan els anys acabats en 0 i 5 amb motiu de la recuperació dels quatre Gegants del Pi el 12 de juny de l’any 1960 i solen programar diferents actes com exposicions, conferències i cercaviles.

Els organitzadors, els Amics dels Gegants del Pi,  han considerat que el millor és ajornar les activitats i reprogramar-les més endavant, entenent que és una festa extraordinària, que no tornaríem a viure fins a l’any 2025. La idea és fer-les a finals d’any si la situació ho permet i es poden complir les mesures sanitàries. Si no és el cas, es programarien el juny del 2021. Aquesta decisió s’ha consensuat amb l’Ajuntament de Barcelona i els ajuntaments, entitats i col·laboradors implicats.

Programació virtual

De totes maneres, des de l’organització engegaran algunes iniciatives virtuals per a commemorar a les xarxes aquest aniversari de la recuperació. Durant el confinament han anat penjant jocs, retallables i, fins i tot, els filtres d’Instagram per a convertir-se en els gegants, que han tingut molt d’èxit. En aquesta línia, les activitats commemoratives de l’aniversari s’iniciaran el dia que farà 60 anys de la recuperació: el divendres 12 de juny. La programació a les xarxes s’allargarà fins al dissabte 20 de juny i comptarà amb explicacions històriques que tractaran diferents temàtiques, així com un recull de vivències en format audiovisual.