Un quart de segle de San Froilán a Nou Barris

Nou Barris acull, des de fa vint-i-cinc anys, una festa on es troben la cultura gallega i la catalana. La idea inicial de la celebració era fer present la cultura d’origen de molts gallecs nouvinguts al territori que els havia acollit, Nou Barris.

La festa començarà divendres 4 d’octubre amb la tarda – nit de ball, a partir de les 19.30 h a la plaça Major de Nou Barris. A les 21.30 h es farà la hissada de la bandera gallega, amb el ball dels Gegants de Nou Barris i l’actuació de la banda de gaites de la Agrupación Cultural Rosalía de Castro de Cornellà, que interpretarà els Segadors i l’himne de Galícia.

L’endemà a les 12 h actuaran la Asociación Cultural García Lorca, la Coral Trinitat Nova de Nou Barris i la Coral Ton i Guida de Roquetes. A la tarda, al pati de la seu del districte, a les 17.15 h actuarà la Banda Simfònica de Roquetes – Nou Barris i, a les 18.15h, es podrà escoltar la Agrupación Cultural Rosalía de Castro de Cornellà, la Casa Galega de l’Hospitalet de Llobregat i els Agarimos de Badalona.

Diumenge, conegut com el Domingo das mozas, al pati del districte s’hi farà la missa en honor de San Froilán, amb l’actuació de la coral Canticòrum (12 h). A les 13 h començarà la processó amb la banda de gaites Xuntanza de Catalunya, els Sons de la Cossetània de Tarragona i els Gegants de Nou Barris.

Ja a la tarda, a les 17.15 h, actuaran al pati de la seu del districte la Agrupación Cultural Rosalía de Castro de Cornellà, la Casa Galega de l’Hospitalet de Llobregat, els Agarimos de Badalona i els Sons de la Cossetània de Tarragona.

Les vint-i-cinquenes festes de San Froilán es donaran per finalitzades a les 22.30 h.