Sant Antoni 2020: Foc i gastronomia a la Porkada del Clot

La incorporació més recent al cicle festiu de Sant Antoni a Barcelona és la Porkada del Clot, que es fa dissabte 18 de gener. És una festa que barreja foc i gastronomia i l’impulsen els Diables del Clot, una colla que sempre ha estat molt implicada en el calendari festiu del seu barri. La festa va néixer l’any 2014 arran de la creació del capgròs del Pork del Clot, que fa de fil conductor de la festa. A més dóna protagonisme al porquet, una part poc coneguda de la llegenda de sant Antoni Abat.

La festa es farà dissabte, 18 de gener, durant tot el dia. Al matí hi haurà tallers per a infants a la plaça del Mercat del Clot a partir de les 11 h. A la mateixa hora arrencarà una cercavila des del carrer de Rogent amb Rosselló fins a la plaça del Mercat, on a les 12 h s’hi farà la mostra de balls. A les 13 h hi haurà maridatge de porc a la mateixa plaça. Els actes es reprendran a la tarda de nou a la plaça del Mercat del Clot. Allà a les 17 h hi començarà una tarda de música, tapes i foc. Diferents bars del barri oferiran una degustació de menges protagonitzades per la carn de porc. També hi haurà música de la mà dels discjòqueis Northern Clot, que amenitzaran la festa fins a la nit.

Paral·lelament a les 18 h arrencarà la ruta de tapes Porkatapes des del carrer de Rogent. La cercavila, protagonitzada per tot de peces d’imatgeria festiva que representen animals de raça porcina, farà diverses parades als bars participants en la ruta. Finalment a les 20 h arrencarà el correfoc, que sortirà des de la plaça del Mercat i recorrerà diversos carrers del barri.