Les exposicions de les Festes de Santa Eulàlia 2020

Arriba la festa major d’hivern de la ciutat, les festes de Santa Eulàlia, i comencen les exposicions d’imatgeria festiva que són tradicionals d’aquestes dates.

Aquest any, com de costum, n’hi haurà tres:

Fantàstics!

De l’1 al 9 de febrer, de 10 a 20 h, al Palau de la Virreina (la Rambla, 99).

Després d’uns quants anys acollint l’exposició d’un seguici convidat o diferents aniversaris (els 450 anys de la Mulassa de Barcelona i els 100 i 160 anys dels Gegants de la Casa de la Caritat), enguany el Palau de la Virreina torna a obrir les portes al bestiari festiu. En aquesta ocasió s’hi exposaran bèsties fantàstiques. Hi haurà l’Atzeries de la Vella de Gràcia, el ca cèrber Bretolàs de Sant Andreu de Palomar, el Tolc del Clot, el drac Hydros i el follet Nébula de la Trinitat Vella, el drac Grafus del barri de Remolins de Tortosa, la Bèstia de Parets del Vallès, el Magnafoc de Vilobí del Penedès, el Maxtord de Tordera i el Nyctalus Albinyanensis d’Albinyana. L’exposició s’acabarà amb la cercavila que es durà a terme el diumenge 9 de febrer a les 17 h des del Palau de la Virreina.

Mostra de Gegants infantils i d’escola de Barcelona.

De l’1 al 7 de febrer, de 10 a 19 h, al Pati Manning de la Casa de la Caritat (carrer de Montalegre, 7).

Els gegants infantils dels barris de la ciutat es troben al Pati Manning abans de sortir a desfilar el dia 8 al matí. Es tracta d’una exposició única al país, amb prop de cent figures que pertanyen a entitats i associacions, però també a escoles i particulars. Els gegantets, capgrossos, cuques, dracs i cavallets, omplen els porxos del pati Manning de la Casa de la Caritat, un dels racons més bells i desconeguts de la ciutat. Hi trobareu, entre d’altres, els Gegants infantils del Pi, de la plaça Nova, del Casc Antic, de Gràcia, de les Colònies Jordi Turull o del taller Xerrac. L’exposició s’inaugurarà el dissabte 1 a les 17.30 h. Totes les figures sortiran a desfilar el dissabte 8 de febrer, a les 11.15 h des de la plaça dels Àngels.

Les Laies

Del 10 al 12 de febrer, de 10 a 20 h, al Palau de la Virreina (la Rambla, 99).

Un any més, la Virreina s’omple amb les gegantes de Ciutat Vella, que des de fa dècades surten el dia de Santa Eulàlia a la tarda en el que es coneix com la Passejada de les Laies. Hi haurà la gegantona Laia, l’Elisenda petita, la Laia i l’Elisenda del Pi, la Laia i la Gal·la de la plaça Nova, la Quimeta dels Àngels i la Lola del Raval, la Laia Espir del carrer de Vallespir, la Maria la Néta de la Barceloneta, la Cati i la Marieta de l’ull viu del Casc Antic, la Reina de Saba de Santa Maria del Mar, la Isabel i la Constança de Sant Pere de les Puel·les, la Mercè de Sant Jaume Apòstol, la Borda de la Casa de la Caritat i la Violant de la Ciutat. Totes les gegantes sortiran en cercavila des del Palau el dimecres 12 de febrer, diada de Santa Eulàlia, a les 18.45 h.