S'obre la convocatòria per la Beca Mike Lane dels Castellers de la Vila de Gràcia

La Beca Mike Lane-CVG, que es dóna per segona vegada, és un homenatge al casteller Mike Lane, que va morir al 2017, després d’haver patit lesions de medul·la durant la Diada Castellera de la Festa Major de 2013.

Els Castellers de la Vila de Gràcia inicien el procés de recollida de projectes per la segona edició de la Beca Mike Lane, que compta amb un import màxim de 16.695,75 €. L’objectiu de la Beca Mike Lane és promoure la investigació en la recuperació de lesions vertebrals i medul·lars i tindran especial consideració aquells projectes que estiguin relacionats o tinguin aplicació a la pràctica castellera. Les investigacions s’hauran de centrar en les àrees següents:

  • Lesions vertebrals i medul·lars.
  • Prevenció activa de lesions vertebrals i medul·lars agudes.
  • Prevenció passiva de lesions vertebrals i medul·lars agudes.
  • Tractament i rehabilitació de lesions vertebrals i medul·lars.

Homenatge a Mike Lane

Amb aquesta beca, es pretén retre homenatge a Mike Lane, membre de CVG que va morir l 2017, després d’haver patit lesions de medul·la que el van deixar tetraplègic el 2013, a conseqüència d’un incident casteller.

Des de la primera edició, la intenció dels seus impulsors és fer extensiva la iniciativa a la resta del món casteller i que els projectes d’investigació de lesió medul·lar a Catalunya puguin comptar amb aquesta beca de manera continuada.

Per conèixer més sobre les bases de la beca, pots consultar el document adjunt.