Tertúlia a Gràcia. Les noves tecnologies a les festes: han vingut per quedar-se?

Són moltes les celebracions que aquests darrers mesos han fet el salt a la xarxa. El confinament ha fet que les Festes de Sant Josep Oriol, les Festes de Maig del Poblenou, la Festa Major de la Sagrada Família, de la Trinitat Vella o la de la Dreta de l’Eixample s’hagin hagut d’adaptar a les circumstàncies i s’hagin celebrat en línia. Fins i tot, la celebració del Corpus 2020, que arriba als 700 anys d’història de la festa, s’ha plantejat per via telemàtica en una programació plena d’actes per a tots els gustos.

En aquest sentit, el dimarts 9 de juny a les 19.30 h, les tres entitats que formen part de la Casa de la Festa Can Musons de Gràcia (els Castellers de la Vila de Gràcia, la Fundació Festa Major de Gràcia i la Federació de Colles de Sant Medir), han organitzat una tertúlia virtual que es titula ‘Les noves tecnologies a la cultura popular: una nova oportunitat després de la pandèmia?’.

A la taula rodona hi prendran part representants de les tres entitats: en Roger Gispert, vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya; en Guillem Espriu, vicepresident de la Fundació Festa Major de Gràcia; en Josep Anton Torralba, president de la Federació de Sant Medir; i l’Eduard Almacelles, expresident de la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia. La xerrada serà moderada pel folklorista i escriptor Amadeu Carbó.

L’acte s’emmarca dins del Dia de l’Associacionisme Cultural i es podrà seguir per mitjà del canal de Youtube dels Castellers de Gràcia.