Torna Barcelona Percussió, el festival més gran d’aquest gènere a la ciutat

Aquest dissabte 8 de juny al barri del Guinardó tornaran a ressonar els ritmes dels 20 grups que participaran al 12è Barcelona Percussió, que des de fa 15 anys reuneix grups de percussió de carrer al barri del Guinardó per celebrar i homenatjar aquest fenomen tan arrelat a la nostra cultura i la nostra tradició.

Enguany, més de vint grups, que sumen 350 participants en total, hi participaran i optaran a premis com fer un espectacle a les festes de la Mercè o un a les festes de la Lali Jove. A part dels grups, al parc del Nen de la Rutlla es preveuen unes 300 persones més de públic. L’entrada és lliure.

A la categoria tradicional, en la qual participen els grups que toquen la percussió més característica dels correfocs de Catalunya, hi haurà 5 grups. A la categoria lliure, en la qual participen els grups que toquen percussió amb tota mena d’influències d’arreu del món, hi haurà 15 grups.

Com a qualsevol concurs, hi haurà un jurat que decidirà els grups guanyadors i que aquest any estarà format per professionals del món de la música i la dansa com Joan Palà, percussionista de Txarango, o la ballarina professional Miriam Salvador.

Programació

L’acte començarà a les 16 h amb les eliminatòries, on tots els grups presentaran una peça de com a màxim 4 minuts. Després, el jurat decidirà els 6 grups mereixedors de passar a la final de la categoria lliure i 3 de la categoria tradicional.

Tot seguit, pels volts de les 18.30 h, tots els grups participaran en un cercavila on s’exhibiran pels carrers del Guinardó i faran efecte crida per a les finals. A les 20 h es preveu començar les finals, on els grups seleccionats hauran de tocar peces de com a màxim 4 minuts. Sobre les 22 h, el grup amfitrió del concurs Vaquetes del Guinardó, farà una actuació i tot seguit es farà el lliurament dels premis. La festa de la percussió conclourà amb un espectacle de Fills de la Flama, un grup històric del Concurs, i acabarà amb una mica de música punxada.

Història del concurs

El concurs va sorgir de la voluntat del grup de diables Malignes del Guinardó, del Grup Torxa, de celebrar el seu aniversari amb altres grups de percussió coneguts. Avui en dia el projecte està en mans d’un grup de persones voluntàries del grup de percussió Vaquetes del Guinardó, també del Grup Torxa.

Attachments