Torna el cicle de Cultura Popular als Ateneus amb cobles, bandes, corals i esbarts!

Ara fa tres anys que va arrencar el cicle ‘Cultura popular als ateneus’ amb l’objectiu d’unir dues tradicions molt importants a casa nostra: la cultura ateneística i les diverses expressions de cultura popular que tenim a Barcelona. Les actuacions són espectacles de qualitat a càrrec d’esbarts, bandes, corals i cobles de la ciutat, que es posen en escena en un marc de luxe: els ateneus que hi ha per tot Barcelona. Tots formen part de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya.

El cicle continua actiu malgrat la crisi del coronavirus, que ha tocat de ple les entitats de cultura popular. Malgrat tot, l’associacionisme cultural es manté ben viu, com ho demostra aquesta programació: més de 30 espectacles que es faran durant 3 mesos en 7 ateneus repartits per la ciutat. No ha estat fàcil. Músics, dansaires, cantants… han treballat de valent aquestes darreres setmanes per estar a punt i fer-vos gaudir d’aquesta programació exquisida, que de segur que serà un plaer per als sentits.

El programa també inclou les audicions del Cicle de Cobla a Barcelona, que es fan al Casino l’Aliança del Poblenou durant els mesos vinents. És una ocasió excepcional per a sentir la música de les cobles en directe.

Els ateneus s’han adaptat als temps que ens ha tocat de viure. Són espais segurs i per això caldrà reservar-hi plaça prèviament, mantenir la distància de seguretat, dur mascareta i desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’entrar.

A més, enguany, les activitats es programen doblement. D’una banda, es podran veure i viure presencialment a l’ateneu i, d’una altra, molts d’ells es podran reviure al canal de YouTube de Cultura Popular Barcelona uns quants dies més tard. Totes les activitats funcionaran mitjançant el mètode de taquilla inversa: a l’hora de reservar l’entrada no s’haurà de pagar res, sinó que serà l’espectador que, el dia de l’espectacle, haurà de decidir quants diners deixa.

Nosaltres ja ho tenim tot a punt. Ens hi acompanyeu?

Consulteu tota la programació del cicle aquí.