Torna el Concurs de Cartells de les Festes de Sant Roc 2022!

Per primera vegada, les tradicionals festes de Sant Roc que es fan a la plaça Nova fan un concurs de cartells per trobar la imatge gràfica d’enguany. L’obra ha de tenir un caràcter marcadament festiu.

Al cartell, s’hi ha d’identificar algun dels entremesos de la plaça: el nan Cu-cut, els gegants nous, els gegants vells o de Sant Roc, els capgrossos, els diables del barri Gòtic…  o bé s’hi poden representar alguns dels actes i tradicions pròpies de les festes: el porró llarg, els panellets, la Cucanya,… i, fins i tot, la pròpia figura de sant Roc amb el gos blau.

Les propostes es poden presentar fins el dimarts 30 de maig i s’han d’enviar per correu electrònic a comunicacio@plnova.cat

L’obra triada pel jurat guanyarà un premi de 200 euros i diversos productes de les festes. Els cartells presentats han de ser pensats per a poder-ne fer versions en format DIN-A3, banderola de 900 x 2.400 mm, programa de mà (DIN-A5)… i han de complir les bases, que es poden consultar a la pàgina web de l’Associació de Festes de la plaça Nova.

Enguany les Festes de Sant Roc se celebraran del 13 al 16 d’agost. Serà l’edició 433 de les festes, que van començar l’any 1589. Hom atribueix a sant Roc la protecció dels veïns del barri contra el brot de pesta que hi va haver a la ciutat el 1583, perquè no se’n va morir cap a conseqüència de l’epidèmia. Del 1589 ençà, la celebració només s’interrompé els primers anys de la guerra del Francès i durant la guerra del 1936-1939. Actualment, la festa és declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.