Torna el concurs de guarniment de balcons i portalades de la Festa Major de Gràcia 2021

La Fundació Festa Major de Gràcia convoca a tots els veïns i veïnes a participar al 23è Concurs de Guarniments de Balcons i Portalades 2021. Enguany, hi ha una nova categoria per a llibreries guarnides amb el conte ‘Un any fent festa’.

La característica més important i que sens dubte, més prestigi ha donat a la Festa Major de Gràcia són els seus guarniments de carrers; molts són petites obres d’art construïdes per mans anònimes que al llarg del temps han fet possible transformar els carrers en autèntiques fantasies urbanes, paisatges fantàstics o grans salons de ball.

Aquesta vella i artesana tradició ha tingut des de sempre la inestimable col·laboració de veïns i veïnes de Gràcia, que en els orígens de la festa amb el guarniment dels portals i balcons de les cases possiblement van ser els precursors d’aquesta màgia, com ho certifica la notícia més antiga de guarniments de carrers, l’any 1850, quan l’ajuntament convida “a los vecinos de esta villa a que adornen el frontis de sus casas los tres días que durará la fiesta”.

Per tal de recuperar aquesta entranyable tradició, la Fundació Festa Major de Gràcia, convoca tots els veïns i veïnes del barri que ho desitgin a participar en el 23è Concurs de Balcons i Portalades 2021. Poden participar-hi de forma individual o col·lectiva els propietaris o llogaters de totes les cases que formen part del nucli de la Vila de Gràcia i els balcons o portalades hauran d’estar guarnits del 15 al 21 d’agost.

El termini de presentació de les inscripcions és fins al 14 de juliol per a tots aquells concursants que es vulguin veure relacionats i senyalitzats en el programa oficial de la festa major i la resta tindrà temps fins al 5 d’agost per comunicar a l’organització que participa en el concurs.

Nova categoria per a llibreries

Enguany hi ha una nova categoria per a les llibreries guarnides amb el conte ‘Un any fent festa’, de l’editorial Mediterrània i publicat per la Fundació Festa Major de gràcia.

El  veredicte del jurat es realitzarà el dia 18 d’agost en un acte a la plaça Joanic.
Podeu consultar totes les bases del concurs en aquest enllaç.