En marxa la Festa Major del Casc Antic!

Del 20 de juny a l'1 de juliol els barris de la Barcelona Vella es vesteixen de festa amb una programació molt diversa i adreçada a tots els públics.

 

El Casc Antic tornarà a viure la seva Festa Major al llarg de dos caps de setmana amb prop d’una vuitantena d’activitats repartides en 32 espais. Una oferta engrescadora i plena de propostes il·lusionants per a petits i grans.

El dijous 20, a les 18.00 h una gran cercavila amb els Gegants del Casc Antic i de Sant Pere de les Puel·les recorrerà els carrers del barri per anunciar que ja han arribat els dies de celebració.  Durant el recorregut la música de la Marxing Band del Taller de Músics acompanyarà les colles geganteres. També a les 18.00 h des de la placeta Montcada començarà una gran Batucada que anirà fins al Centre Cívic Convent Sant agustí.

A les 19 h al claustre del Convent de Sant Agustí s’hi farà el pregó de Festa Major, que enguany anirà a càrrec del grup d’Infants de l’Escola Cervantes del projecte ‘Variar, voltar, veïnar’.

Per tercer any consecutiu s’organitza el Concurs de Fotografia de la Festa Major, per trobar les millors imatges representatives de la festa. Per participar-hi s’han d’enviar les fotografies a l’adreça festamajor@gmail.com, del 20 de juny al 4 de juliol. Les fotografies guanyadores, juntament amb altres imatges presentades, s’exposaran al bar del Convent de Sant Agustí del 10 al 31 de juliol. El dimecres 10 de juliol a les 18.30 h es farà la inauguració de l’exposició i lliurament de premis per a les tres categories guanyadores. Consulteu les bases a: www.conventagusti.com

Els sopars veïnals tornaran a tenir un gran protagonisme, ja que aquest any són diversos els carrers del barri que han decidit organitzar-ne. En trobarem el divendres 21 de juny al Pou de la Figuera i al carrer Álvarez de Castro. L’endemà dissabte 22 al carrer Verdaguer i Callís, i el dimecres 26 a Lluís el Piadós. També n’hi haurà al carrer Princesa i al passeig Picasso.

Enguany tindrà lloc la 1a Trobada de Corals del Casc Antic, el dijous 27 i el divendres 28 al claustre del Convent de Sant Agustí.

El divendres 28, a la plaça de Sant Agustí Vell i la plaça de l’acadèmia hi haurà la Festa infantil a partir de les 17.00 h. Els més petits podran gaudir de moltes propostes divertides com contacontes, les titelles de La Puntual, Jocs Gegants i tradicionals i animació amb Gil Ratataplam. Està organitzat per l’Associació veïnal del Casc Antic, la Fundació La Roda amb la col·laboració de Llibreria Abracadabra, Titelles La Puntual, Joguines Londji i l’ECOM.

I com no podia ser d’altra manera, els actes de cultura tradicional i popular seguiran tenint molta rellevància en aquesta edició. El dissabte dia 29, tindrà lloc la 31a Trobada de Gegants del Casc Antic de Barcelona. A les 17.00 h hi haurà la plantada de gegants i a les 18.30 h s’iniciarà la cercavila que arribarà fins a la placeta Montcada. A les 19.00 h hi haurà el Seguici de Festa Major i la Ballada de gegants.

El dissabte 29 de juny, la Colla de Diables del Casc Antic, organitzen un Taller infantil de diables perquè els més petits sàpiguen com funciona un correfoc i què se sent fent de diable. A la plaça Joan Capri a partir de les 11.00 h.

I a les 22.30 es farà l’esperat Correfoc de Festa Major, sortint del Fossar de les Moreres fins a la plaça de Sant Pere. Amb la participació de la Colla de Diables del Casc Antic i altres colles convidades.

I l’endemà dia 30 serà el torn del Correfoc infantil  que recorrerà els carrers del barri sortint de la plaça sant Pere i arribant al Fossar de les Moreres.

Podeu consultar tot el programa d’activitats de la Festa Major del Casc Antic en aquest enllaç o al document adjunt.

També es poden seguir totes les activitats de la Festa Major a través de les xarxes amb els hashtags: #FemCascAntic i #FestaMajorCascAntic.