Tot el programa de la Festa Major del Raval 2022

El Raval ja ho té tot preparat perquè comenci la festa més esperada de l’any. A partir del dijous 14 de juliol i fins el diumenge 17 els veïns i les veïnes podran gaudir d’un programa farcit d’activitats de tota mena que ompliran els carrers del barri.

La festa començarà el dijous 14 amb la tradicional tarda de pregó i les cercaviles. La plaça Vicenç Martorell serà l’escenari on les Societats Corals del Raval arribaran en cercavila i a partir de les 20.30 h, hi tindrà lloc el Pregó de Festa Major. Aquests any, les pregoneres seran Mercè Amor i Fatima Ahmed, fundadores de l’associació Intercultural Diàlegs de Dona, espai d’acollida i socialització per a dones immigrades. A continuació hi haurà concert i ball a càrrec de la Raval’s Band.

L’endemà divendres hi hauran un munt d’activitats escampades pels carrers i places del barri. La Matinal esportiva a la Rambla del Raval, el Matí d’esports refrescants a la plaça Salvador Seguí o la Khaima Cultural Marroquina, també a la Rambla del Raval. A la tarda, els alumnes de l’Escola de Músics faran una actuació al carrer Hort de la Bomba on també hi haurà xocolatada. I cap al vespre, a l’escenari de la Rambla de Raval, tindrem la Festa de Brasil, amb un munt de propostes per gaudir de la música, l’ambient i la gastronomia brasilera,  organitzada per l’Associació Capoeira Palmares Barcelona.

La plaça de Salvador Seguí acollirà a partir de les 20 h una festa popular amb sopar de germanor i bona música per ballar, organitzada per l’Eix Comercial del Raval i l’Ass. de Veïns Illa RPR. Altres espais també oferiran actuacions musicals de diversos estils com el concert de l’Associció Freedonia a la plaça Folch i Torres i els concerts de Radio Contrabanda al carrer Sant Pau, entre d’altres.

La Festa del veïnat

Les festes veïnals als carrers seran les autèntiques protagonistes del dissabte de festa major, i carrers com Junta de Comerç, Riera Baixa, Reina Amàlia, Joaquín Costa o Sant Pau, entre d’altres, s’ompliran d’àpats i vermuts popularsballs i projeccions de cinema.

I com no podia ser d’una altra manera, els actes de cultura tradicional i popular tornaran a tenir molta rellevància en aquesta edició. El dissabte a la tarda, podrem gaudir amb les Diades Bastonera i Castellera, la Tabalada i el Correfoc, i el diumenge al matí serà el torn de la Cercavila de Gegants.

La Festa Major acabarà el vespre del diumenge a la plaça de Sant Agustí  amb la tradicional cantada d’havaneres i rom cremat per a tothom.

Podeu consultar el programa d’activitats aquí.