Totes les exposicions, xerrades i portes obertes del Corpus 2023

Enguany, el Corpus arriba carregat d’activitats culturals per tots els públics. Per això, us volem destacar totes les exposicions, xerrades, taules rodones, presentacions i portes obertes que es fan aquest 2023:

AJUNTAMENT DE BARCELONA
De dimecres 7 de juny a diumenge 11 de juny, d’11 a 14 h i de 16 a 19 h (accés pel carrer de la Font de Sant Miquel). Dijous 8, de 10 a 20 h. Diumenge 11 a la tarda l’exposició estarà tancada.

Portes obertes
Dijous 8, de 10 a 20 h.

Exposició del Seguici Popular
Amb els Capgrossos Macers, els gegants de la Ciutat, del Pi i de Santa Maria del Mar, l’Àliga de la Ciutat, el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac, la Víbria, la Tarasca, els Cavallets Cotoners, els Falcons de Barcelona, el Ball de Bastons del Seguici i els gegants Nous de la Casa de la Caritat o del Corpus.Amb la col·laboració de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella i la Casa dels Entremesos.

LA CASA DELS ENTREMESOS
Dilluns, tancat; dimarts, dimecres, divendres i dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h; dijous, de 10 a 20 h; i diumenge, d’11 a 14 h.

Exposicions permanents de La Casa dels Entremesos: «Imatgeria festiva de Barcelona Vella: gegants, nans i bestiari» i «Titelles tradicionals catalans».

Exposicions temporals:
De l’1 al 30 de juny. «Trampes, trampes, tot són trampes, i endavant la processó. Els vestits dels timbalers de Corpus», produïda per la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella i La Casa dels Entremesos.

De l’1 a l’11 de juny. «Corpus a Barcelona», produïda per l’Ajuntament de Barcelona.

Xerrades
Dimecres dia 7 de juny, a les 20h. «La religiositat popular al carrer» a càrrec de Víctor Albert Blanco de l’ISOR. Organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona.

Dijous dia 8 de juny a les 20h. «Els gremis, els entremesos i les festes de carrer» a càrrec d’Albert Domènec. Organitzada per la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella i La Casa dels Entremesos.

Interpretació de Llengua de Signes Catalana a càrrec d’Inclusivxs.

MUSEU DIOCESÀ

Exposició
Del dijous 1 de juny al diumenge 10 de setembre, «Quan la gent s’ajuda», dedicada a les confraries gremials.
Dijous 1, a les 18.30 h. Inauguració.

Taula rodona
Dijous 1, a les 19 h.
«Quan la gent s’ajuda». Conduïda per Eduard Sala Peixau, cap de l’àrea social de Càritas Diocesana de Barcelona.
Amb la participació de Càritas parroquial de Sant Josep de Badalona (persones en situació de vulnerabilitat), Projecte Sostre (persones en situació sense llar del barri de la Barceloneta), Associació Catnova (persones migrades i interculturalitat) i Sindicato Las Kellys Barcelona (col·lectiu de cambreres de pis).
A càrrec de Càritas Diocesana de Barcelona.

Presentació
Dissabte 3, a les 11 h.
«Glossari Bestial».
Amb la participació d’ Edgar Trujillo, Eva Colldeforn i Mercè Ayora.
A càrrec de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

Conferència
Dimarts 6, a les 19 h.
«Gremis, confraries i religiositat popular».
A càrrec de Joan Rosàs.

ESPAI ALBERT MUSONS

Exposició
Del 8 de juny al 7 de juliol. «Tot ve de Corpus», produïda per la Fundació Festa Major de Gràcia i el Taller d’Història de Gràcia. De 16.30 a 20.30 h. Dissabte 10 i diumenge 11, de 10 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h.

ARXIU HISTÒRIC DE LA CIUTAT – CASA DE L’ARDIACA

Portes obertes i visites guiades
Dijous 8, de 10 a 20 h.

Exposició del document del mes: «Llibre de les Solemnitats de Barcelona», a la Sala de consulta de l’Arxiu. Dijous 8, de 10 a 20 h. El document es podrà seguir visitant fins el 30 de juny, fora de la jornada de portes obertes.

REIAL MONESTIR DE SANTA MARIA DE PEDRALBES

Portes obertes
Dijous 8, de 10 a 17 h. Diumenge 11, de 15 a 20 h.

PALAU CENTELLES – CONSELL DE GARANTIES ESTATUTÀRIES

Portes obertes
Divendres 9, de 10  a 20 h.

Consulta tota la programació i no et perdis cap activitat!