Totes les propostes per viure la festa de Sant Medir 2021!

La pandèmia de covid-19 fa que enguany la festa més dolça sigui una mica amarga, perquè les carrosses dels romeus i romeves de Sant Medir no podran desfilar i omplir de caramels els carrers de Gràcia, Sarrià i la Bordeta. Però les colles han programat un seguit d’activitats per viure la festa des de casa!

Els actes presencials de Sant Medir es limiten aquest any als representants de les diverses colles, que ja van participar a la tradicional benedicció dels caramels i el pregó retransmès en directe des del Districte de Gràcia. Diumenge 7 també beneiran els estendards a la Bordeta, però sense cercavila ni cap mena d’acte públic festiu.

Enguany la festa es trasllada a la casa de cadascú, qualsevol dia des del dia de Sant Medir fins al 10 de març. Amb un premi de 60 €, la Colla de la Parròquia de Sant Medir ens convida a:

  1. Reunir a tothom que hi hagi a casa.
  2. Posar música i muntar una festa com més boja, millor. Deixant les preocupacions a fora i, si pot ser, relacionada amb els motius tradicionals de Sant Medir.
  3. Enregistrar un vídeo de 30-60 segons.
  4. Enviar-ho a la Colla per correu (collaparroquiasmedir@gmail.com), WhatsApp (686 74 80 69) o missatge directe d’Instagram, que ho compartiran al perfil @CollaParroquiaSantMedir.

Si teniu fotos més o menys antigues de la festa de Sant Medir a la Bordeta, també podeu guanyar 60 €: pugeu-les a Instagram etiquetant a la @CollaParroquiaSantMedir, que les redifondrà. La guanyadora serà escollida per votació dels seguidors/es.

La Federació de colles de Sant Medir també ha preparat dos concursos de fotografia. El primer és a Instagram i s’hi pot participar fins al 31 de març amb l’etiqueta #santmedirpandemic2021. El segon és un concurs a través de la pàgina web, també fins al 31 de març i amb un premi de 250€.

A més, aquests dies en alguns comerços de Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i Sants-Montjuïc trobareu aparadors decorats amb motius de Sant Medir. Participen, fins al 6 de març, al concurs d’aparadors que ha recuperat enguany la Federació de Colles de Sant Medir.

Des de Cultura Popular també ens hem volgut sumar a la festa i hem creat una llista de reproducció amb vídeos de la festa de Sant Medir al nostre canal de Youtube.