Tots els pessebres, pastorets i pessebres vivents de la ciutat, en un programa

Ja hi tornem a ser. Barcelona es torna a guarnir amb llums, garlandes i arbres per rebre les festes de Nadal. Però si hi ha un guarniment genuí d’aquestes dates és el pessebre. En trobareu de totes les mides i formes, i per a tots els gustos: petits, monumentals, tradicionals, exòtics, moderns, artístics…

La ciutat es transforma i s’omple de més de 30 pessebres, 4 pessebres vivents, 12 representacions dels Pastorets i 7 cants de la Sibil·la. De tot plegat en podrem gaudir, un any més, als casals de barri, a les escoles, a les Cases de la Festa, als centres cívics, a les esglésies i al carrer. I tot plegat, gràcies a les desenes d’entitats que treballen durant tot l’any per fer possible que les tradicions nadalenques tornin a omplir d’il·lusió i alegria els nostres barris.

En aquesta ocasió cal parar atenció a les mesures sanitàries que hi ha a cada espai. Tot i que en molts llocs ja no hi haurà restriccions, sí que cal tenir en compte la mascareta i la distància de seguretat. També en alguns casos s’ha de reservar prèviament l’entrada per accedir als recintes.

A més, enguany tornarem a tenir el Pessebre tradicional de Barcelona, que es fa al pati del Museu Frederic Marès; el Pessebre de la plaça de Sant Jaume, que s’estén pels carrers de Jaume I i de Ferran; i la tercera edició de la Ruta pessebrística, amb la novetat de la ruta gracienca.

No deixeu que us ho expliquin i, amb totes les mesures de seguretat, enamoreu-vos del Cant de la Sibil·la, passegeu pels pessebres vivents, divertiu-vos amb els Pastorets i admireu els pessebres. Gaudiu-ne!

Podeu consultar el programa de Cultura Popular de Nadal 2021 aquí.