El Tradicionàrius rep el Premi Joan Amades 2019

Des de l’any 2001 que l’Associació Cultural Joan Amades atorga el premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional. Aquest guardó pretén prestigiar, reconèixer i fer públiques les trajectòries de persones i organitzacions que han destacat en l’estudi, la promoció i la dinamització de la cultura popular i tradicional catalana.

El premi és de caràcter honorífic i fins avui l’han rebut, per exemple, l’antropòloga Josefina Roma, el Museu Etnològic de Barcelona, el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, els Comediants i la folklorista Ramona Violant.

Enguany, la premiada és l’Associació Cultural TRAM, gestora del Centre Artesà Tradicionàrius i impulsora del Festival Folk Internacional Tradicionàrius. La TRAM també gestiona l’Escola Folk del Pirineu-Tallers d’Arsèguel i compta amb una programació estable de tallers de música i danses. Ha estat guardonada en reconeixement de més de trenta anys de feina i compromís amb la cultura popular i tradicional.

El premi es lliurarà el divendres 17 de gener a les 19.30 h, en un acte obert al bar del C.A.T. (plaça d’Anna Frank, s/n).