Un Sant Joan més familiar i a prop de casa

Aquest any les celebracions de la nit més curta de l’any a Barcelona seran en petit format i a prop de casa per adequar la festa a les recomanacions de les autoritats sanitàries i a la normativa vigent durant la fase de desescalada. No es permetran les fogueres, i les platges es tancaran a partir de les 20.00 hores del dia 23 i fins a les 10.00 hores del dia 24.

Ja falta poc per a la nit de Sant Joan i enguany les celebracions s’hauran de reduir a trobades i reunions en petit format. Només es permetran les activitats que garanteixin el compliment de les distàncies de seguretat entre les persones i no es permetran les festes ni les aglomeracions massives.

Així, les platges estaran tancades des de les 20.00 hores del dia 23 fins a les 10.00 hores del dia 24 per evitar les grans concentracions que es produeixen cada any. Les guinguetes també tancaran a les 20.00 hores el dia 23 de juny.

A més, també es tancaran tots els parcs a partir de les 14.00 hores del dia 23 i fins al dia següent, quan obriran en l’horari habitual. També es tancaran el Turó de la Rovira el dia 23 a partir de les 18.00 h i el Parc del Turó de la Peira, en aquest cas des de les 9.00 h.

Les fogueres de la nit de Sant Joan no estaran autoritzades, només els foguerons, sempre que estiguin encerclats degudament i ocupin com a màxim 1 metre quadrat, i amb un aforament reduït i controlat.

Pel que fa a les casetes de venda de petards, se’n permet l’obertura sempre que estiguin situades a l’espai públic i compleixin les condicions de seguretat i sanitàries.

Dispositius de Bombers i Guàrdia Urbana

Per a una festa més segura, el cos de Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana treballaran tota la nit per garantir la seguretat i atendre tots els incidents que puguin sorgir.

Els dies previs a la nit de Sant Joan els bombers inspeccionaran els 117 locals de venda de petards i casetes de pirotècnia per assegurar que compleixen les mesures de seguretat corresponents, i també revisaran els emplaçaments dels foguerons autoritzats. I durant la nit del 23, reforçaran la presència a tota la ciutat, sobretot a les zones forestals.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu a tota la ciutat, i sobretot als espais on es puguin produir aglomeracions de persones, perquè es compleixen les mesures de seguretat previstes. També es vigilaran els punts de venda d’articles pirotècnics per garantir que la venda compleixi els requisits establerts.

Durant la nit del 23 de juny s’establiran controls preventius d’alcoholèmia i drogues a tota la ciutat per prevenir riscos en la conducció.