Una exposició repassa els 200 anys d’història de la festa major de Gràcia

Dijous a les 20.00 s’inaugura a l’envelat dels Jardinets de Gràcia l’exposició L’art de guarnir el carrer. La construcció col·lectiva i imaginativa de l’efímer a càrrec del periodista i historiador Josep Maria Contel. La mostra, que fa un repàs als 200 anys d’història de la festa major de Gràcia, la formen un seguit de fotografies antigues que expliquen les diferents tècniques de guarnits, el món dels festers i els seus valors.

També es fa un repàs molt complet que permet veure com ha anat evolucionant la festa al llarg dels anys. Aquesta exposició vol aprofitar l’ocasió per reflexionar al voltant del fet festiu gracienc, una de les festes més populars de Catalunya però paradoxalment, una de les menys estudiades del país. Per això la comissaria Josep Maria Contel, president del Taller d’Història de Gràcia i patró de la Fundació de la Festa Major de Gràcia.

La inauguració comptarà amb una actuació dels Ministrers de Gràcia i una visita guiada pels diferents itineraris que presenta l’exposició de la mà de Contel.  La mostra es podrà veure fins a l’últim dia de la festa major de Gràcia, el 21 d’agost.