Una jornada plena de cultura popular del País Valencià a Barcelona

Voleu descobrir la cultura popular del País Valencià? Doncs dissabte al passeig de Sant Joan se’n farà una bona mostra. Es tracta de la Jornada Popular que cada any organitza l’Espai País Valencià de Barcelona i comptarà amb un dia ple d’actuacions ben diverses entre les quals hi ha danses i ritmes tradicionals, música de banda, la Muixeranga de Barcelona, paella i concerts.

L’activitat començarà a les 11.00 amb música, una actuació de la colla de dolçaina i percussió la Borumballa. Tot seguit la Muixeranga de Barcelona, que es va presentar l’any passat, farà la seva actuació acompanyada dels ritmes de la dolçaina i el tabal. A les 13.00 el grup de danses tradicionals La de la panxa pelà farà una exhibició de ball que servirà de preàmbul a un dinar popular a base de paella.

L’activitat es reprendrà a la tarda, amb una cercavila a les 17.00 a càrrec de la banda de la Societat Musical del País Valencià a Barcelona, la Valenciana. Finalment, la jornada es clourà amb quatre concerts que formen part de la Gira d’Escola Valenciana. Començaran a les 19.00 i es podrà sentir a Jazzwoman, The Dance Crashers, Tito Pontet i pd Xermanius.