Us expliquem les primeres informacions sobre la Festa Major de Gràcia 2020!

La Festa Major de Gràcia es farà entre el 15 al 21 d’agost, però enguany no hi haurà festa nocturna, concerts o balls de nit i matinada i les activitats obertes al públic acabaran com a màxim a les 23 hores.

Totes les activitats que es facin hauran de complir amb el distanciament social establert i per tant s’introduiran mesures de control de l’aforament, desinfecció dels espais, activitats amb cita prèvia i una senyalèctica específica amb totes les mesures preventives per a la salut dels veïns i les veïnes.

Pel que fa als guarnits dels carrers, un dels emblemes de la festa, la proposta apunta que els carrers puguin fer un guarnit simbòlic al sostre. En canvi, es proposa que no hi hagi elements dels guarnit a terra, portalades ni escenaris per facilitar l’accés als carrers, i s’haurà de regular l’aforament perquè en tot cas es pugui mantenir la distància de seguretat.

A banda dels carrers, també es proposen alguns espais comuns per a la festa que podran fer activitats, controlant també l’aforament i amb garantia de mantenir la distància social. A més, les activitats en les zones comunes haurien d’acabar com a màxim a les 23 hores i  no hauria d’haver festa nocturna, concerts o balls de nit i matinada.

La festa mantindrà les dates habituals, del 15 al 21 d’agost, i el pregó es farà el dia 14. El pregó es llegirà en un interior amb l’aforament recomanat en aquell moment i es retransmetrà en directe. Aquest mateix dia es farà un reconeixement als carrers i places a qui se’ls lliurarà un present de festa major.

Aquest dilluns, representants de la Fundació, l’Ajuntament i carrers es trobaran per tancar els detalls de la proposta, que aposta per una festa més veïnal seguint en tot moment les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i protecció civil.