Visites a centres de culte del Raval per la festa major del barri #Ravalejant

El dia 9 de juliol tindrà lloc una ruta per centres de culte, en el marc de la Festa Major del Raval, organitzada pel Centre Cívic Drassanes, amb la col·laboració de l'Oficina d'Afers Religiosos. Els centres de culte del barri del Raval que es visitaran són l'Església Protestant Barcelona Centre (cristianisme evangèlic), Centre Islàmic Camí de la Pau (islam) i l'Associació per a la Consciència de Krishna (hinduisme). Activitat gratuïta amb aforament limitat. Cal inscripció prèvia (vegeu la informació al final).

La Festa Major del Raval, històricament, era organitzada per diferents comissions de festes de carrer, i la celebració, segons el carrer, es podia fer en dues dates: pels volts de la diada de la Mare de Déu del Carme o pels volts de la Mare de Déu de la Mercè. Totes dues dates tenien una llarga trajectòria de celebració durant el segle XX. Ara, fa prop de vint-i-cinc anys, la festa va ser reunificada al voltant de la primera data per, d’aquesta manera, poder distingir la Festa Major del Raval de la festa major de la ciutat.

La Festa Major del Raval se celebra el cap de setmana anterior al 16 de juliol, festivitat de la Mare de Déu del Carme, patrona de la principal parròquia del barri. Enguany serà de l’11 al 14 de juliol i inclou un bon nombre d’activitats per a totes les edats i tots els gustos.

En la programació d’aquest any des del Centre Cívic Drassanes, amb la col·laboració de l’OAR, s’ha organitzat una ruta per tres centres de culte del barri del Raval, on els mateixos membres de les comunitats explicaran, de primera mà, la seva història, el seu funcionament i la seva realitat al territori: l’Església Protestant Barcelona Centre (cristianisme evangèlic), el Centre Islàmic Camí de la Pau (islam) i l’Associació per a la Consciència de Krishna (hinduisme).

  • Dia: dimarts, 9 de juliol de 2024
  • Hora: 11.00 – 13.30 h
  • Punt de trobada: Església Evangèlica Barcelona Centre (Tallers, 26)
  • Inscripcions: fins al 8 de juliol de 2024

Activitat gratuïta amb aforament limitat. Cal inscripció prèvia AQUÍ!