Vols muntar una parada de roses o llibres per Sant Jordi?

S'acosta el 23 d'abril, diada de Sant Jordi, i, com és tradició, els carrers s'ompliran de parades que vendran roses i llibres.

Per poder posar una parada a la ciutat de Barcelona, cal disposar d’un permís d’ocupació de l’espai públic. És totalment gratuït però cal fer-ne la tramitació a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona. Trobareu tres tipus d’ubicacions disponibles:

 • Davant del local per a la venda de flors i llibres: Reservats específicament per a locals i comerços. Els qui vulguin posar una parada davant del seu local poden tramitar un permís per fer-ho. El termini de presentació de sol·licituds és del 26 de febrer a les 15 h al 12 d’abril a les 15 h.
 • Públic general. Oberts a tota la ciutadania. Qualsevol persona física pot tramitar una llicència en aquests espais, de manera totalment telemàtica, dins els terminis establerts: de les 15 h de l’11 de març a les 15 h del 12 d’abril.
 • Espais reservats. Destinats a professionals del sector del llibre i la rosa. Per a sol·licitar l’accés als espais caldrà adreçar-se a la Cambra del Llibre de Catalunya i Gremis de Llibreters, Editors, Llibre Vell i Floristes. La gestió de l’ocupació dels espais anirà a càrrec d’aquestes entitats i l’Ajuntament atorgarà una sola llicència d’àmbit general per a cada espai reservat.
  Les entitats del Districte que vulguin optar a ubicar una parada en aquests espais reservats han de presentar una instància normalitzada dirigida al Departament de Llicències de Ciutat Vella.

IMPORTANT:

 1. No es tramitarà cap sol·licitud presentada fora dels terminis establerts.
 2. Per poder tramitar i obtenir la llicència d’ocupació de la via pública, d’acord amb l’article 46.5b de l’Ordenança sobre l’ús de les vies i els espais públics de Barcelona, els titulars dels permisos sol·licitats no poden tenir deute tributari local.
 3. No es tramitarà cap permís a menors de 16 anys.
 4. Només s’acceptarà una sol·licitud per persona física.
 5. Les sol·licituds han d’estar degudament emplenades amb totes les dades personals requerides (nom i cognoms, DNI/NIF, domicili, telèfon i correu electrònic de contacte).
 6. El permís es rebrà abans de la diada de Sant Jordi en el correu electrònic facilitat i haurà d’estar disponible a la parada.
 7. Hi ha espais representatius que  tenen restringida l’autorització de nous llocs de venda a fi d’evitar l’excés de concentració i fer més amable l’ús dels espais.