Sagresaureta de la Sagrera

Fitxa tècnica

Descripció

Fill del Sagresarue

Construït el 2016

El fill del Sagresaure és una bèstia foguera infantil que pertany a la Colla Drac i Diables de la Sagrera. És una peça confeccionada amb la finalitat que els diables més petits del grup la puguin portar als correfocs i sortides. Es va presentar a final d’abril del 2016, en les festes de primavera del barri.

Durant la festa de presentació, que va acabar amb un correfoc, el van apadrinar un bon reguitzell de peces provinents de tots els territoris de parla catalana: el Fogonet dels Cabronets del Nord, els Dragonets Foc i Forca de Sabadell, la Víbria de Castelló, el Pegàs de l’Hospitalet i la Mulassa de Barcelona.

La figura té una gran similitud amb el seu progenitor, el Sagresaure, que és l’única bèstia foguera de tot Catalunya que representa un dinosaure. És un petit dinosaure de color gris, amb una banya incipient, que acaba de sortir de l’ou amb els braços enlaire. Això, juntament amb la llengua que li penja, fa que tingui una imatge molt simpàtica.

Com que és una bèstia infantil i a causa de la seva forma arrodonida per sota, el Fill del Sagresaure està suspès sobre una estructura metàl·lica que porta quatre rodetes per arrossegar-lo. Això fa que quan els membres més petits de la colla l’empenyen, es balancegi sobre si mateix. Té quatre punts de foc, dos a cada mà, que cremen de manera vertical.