Cultura Popular |

Notícies de Cultura Popular

Ruta de pessebres per Ciutat Vella 2019

El pessebre i el Nadal són dos elements indestriables. Per això cada any, a principis de desembre, la ciutat s’omple de representacions del Betlem.

Cercavila de la mort i el renaixement del Fènix del Poblenou

Al Poblenou, Nadal s'hi celebra amb una festa en què té molt protagonisme el bestiari del barri. Es diu ‘Ara ve Nadal’, l’organitza la Colla del Drac i enguany es farà el dissabte 14 de desembre durant tot el dia.

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat.

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

Els gegants Vells de la Casa de la Caritat també són coneguts com a gegants del Carnestoltes perquè la primera referència que se’n té és de la participació en l’arribo del 1859. En aquell moment eren propietat de la Societat del Born, una de les entitats més actives en l’organització del carnestoltes barceloní d’aleshores. A més de publicar bans i tot de notes satíriques, l’agrupació organitzava una rua on se sap que hi havia un seguici amb diversos elements d’imatgeria festiva i alguns treballs molt espectaculars de comparseria efímera.


( … )

Àmbits festius de Cultura Popular Barcelonina