Arnau Gallery celebra 5 anys

NOTÍCIES
Lema del Arnau por Aaron Laisla

Antoni Hervàs i Pau Magrané comencen avui, dia 11 d'octubre, una nova obra, immensa alhora que efímera, sobre el mur de l’antic Teatre Arnau al Paral·lel de Barcelona. Serà un mural, col·laboratiu, inspirat en tota la història del Raval, i amb records especials cap a l’antic “barri xino”, que ve a celebrar els 5 anys que fa que aquest mural es pinta i es repinta, cada dos mesos, de forma col·laborativa entre activistes, graffiteres, artistes i veïnes de la ciutat. Un projecte anomenat: Arnau Gallery.

El procés creatiu que s’inicia avui a càrrec d’Hervàs i Magrané 
durarà entre 1 setmana i 10 dies i s’acabarà el proper 20 de octubre. El mural està composat per un frontal de 25x2,5 metres i dos laterals de 4x4 metres.

 

Què és l’Arnau Gallery? Feliços 5 anys!

 

Arnau Gallery és un projecte mural amb caràcter rotatiu ubicat en un espai emblemàtic de Barcelona: l’antic Teatre Arnau. Va néixer fa cinc anys com un projecte dins del programa del Teatre Arnau -un equipament públic de gestió comunitària que recupera l’ànima de l’últim teatre de barraca de Catalunya i que desenvolupa una programació sense seu des de 2017-. Arnau Gallery ofereix un espai artístic de lliure accés i no té vocació de permanència, malgrat que és un mural de gran format. Pretén, a més, donar suport a les demandes comunitàries del teatre  Arnau Itinerant, un projecte dins el marc de Cultura Viva de Barcelona Cultura, dirigit i comissariat per Antoine Careil amb el suport de Xavier Ballaz

 

El proper mes de novembre l'Arnau Gallery celebrarà el seu cinquè aniversari. Inicialment era un projecte paral·lel a la Plataforma Recuperem l’Arnau (que va esdevenir el programa Arnau Itinerant), i funcionava com una forma de donar visibilitat a l’edifici i les demandes comunitàries. Des de llavors, cada dos mesos s’ha convidat a dos artistes a pintar el mur de l’Arnau conjuntament, amb la idea de potenciar confluències i construir cultura comunitària. En 5 anys, s’han convidat a quasi 100 artistes i han fet 60 sessions esdevingudes en 60 murals diferents.

 

MACBA, implicada amb el Teatre Arnau a través de l’Arnau Gallery

 

L’Arnau Gallery sempre ha estat un projecte que cerca col·laboracions i sinèrgies. I als seus cinc anys, ha tancat una col·laboració important amb el MACBA

 

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona inaugura aquest mes d’octubre una exposició amb artistes de la base local de Barcelona -Apunts per a un incendi dels ulls. Panorama 21-, entre els quals hi trobarem l’Antoni Hervàs, veí del Raval i fan de l’Arnau Gallery. Aquest artista serà present tant a l’exposició del MACBA, on exposarà una obra amb reminiscències a l’antic Teatre Arnau; com a l’Arnau Gallery amb el seu mural junt amb Magrané, que es coproduirà entre l’Arnau Gallery i el MACBA.

 

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES

No hi ha accions relcionades