El Teatre Arnau Itinerant se suma al programa Cultura Viva

NOTÍCIES
Fotografia Arnau Itinerant

El programa Cultura Viva és un espai d’innovació i de trobada, que vol provocar sinèrgies entre agents culturals molt diversos de la ciutat. Un espai on enfortir xarxes i projectes que posen en pràctica la cultura com a bé comú. 

Aquest 2021 segueix creixent: l’Arnau Itinerant s’ha incorporat a la xarxa de projectes que conformen Cultura Viva. L’Arnau Itinerant (nom que pren l’antic Teatre Arnau) és de titularitat pública (de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Institut de Cultura de Barcelona), però es gestiona de forma comunitària, és a dir, que és el veïnat i les entitats els qui creen i produeixen els projectes de forma col·lectiva. La comunitat del nou Teatre Arnau n’és la peça clau: n’ha definit els usos en un procés participatiu, ha ideat els principis i valors del projecte, ha participat en les licitacions de rehabilitació de l’edifici, de l’oficina tècnica i l’oficina de comunicació i ha dissenyat el model de governança.

En aquest context, Cultura Viva acompanyarà al projecte en el suport logístic i de difusió; amb l’objectiu de seguir coproduint polítiques públiques a favor dels drets culturals, sempre des del teixit local i les comunitats dels tres barris que connecten amb l’Arnau: el Raval, Poble-sec i Sant Antoni.

Una mica de context:

Des que l’antic Teatre Arnau tancava les portes l’any 1999, plataformes veïnals, entitats i professionals van aconseguir, a través d’un procés participatiu i assembleari, evitar la demolició de l’edifici emblemàtic de la ciutat. Ara, mentre duren les obres de rehabilitació de l’edifici, el veïnat i entitats dels barris donen vida a l’Arnau Itinerant, un teatre nòmada, arrelat al territori, que vol ser un laboratori per experimentar noves formes de gestió artística i comunitària.

La comunitat, arts escèniques i memòria dialoguen en la programació de l’Arnau, així com un arxiu virtual que vol recuperar les memòries del Paral·lel i dels barris que l’envolten per promoure la connexió entre ells.

Trobareu tota la informació sobre el projecte a la web de Cultura Viva i a la pàgina del Teatre Arnau Itinerant.

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES

No hi ha accions relcionades