Memòries vives del confinament

NOTÍCIES

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria de Memòria Democràtica i amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Barcelona, ha posat en marxa un dispositiu per documentar i conservar les experiències i vivències personals i col·lectives del confinament. La iniciativa, on també ha col·laborat el programa Cultura Viva a través dels projecte Arxius Oberts, servirà per construir un arxiu que expliqui, a nosaltres i als que vindran, les memòries del confinament, és a dir, la memòria popular d’uns dies que ens han canviat la vida en les seves dimensions polítiques, socials i emocionals. Arxius Oberts ha col·laborat en el projecte aportant el coneixement de les conclusions de les taules de treball realitzades el darrer any i mig de desenvolupament del projecte. Així, s’ha contribuit sobre les possibles llicències, les dades i descriptors a recollir, així com sobre tecnologies de codi lliure adequades per tal de construir un arxiu accessible a tothom. 

L'Arxiu del confinament és un espai per a la recollida oberta de testimonis escrits, imatges o audiovisuals que persegueix conservar les vivències individuals i col·lectives a fi de garantir el dret a la memòria popular del confinament de la ciutat de Barcelona. Amb aquesta voluntat també treballen els projectes Arxius Oberts, la Xarxa de Comunitats de Memòria, La Veïnal o la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona: promovent la relació entre comunitats, oferint oportunitats de participar, recopilant iniciatives en línia i posant a disposició de la ciutadania, d'una manera directa i senzilla, tot el contingut creat col·lectivament aquest dies de confinament. 

Els testimonis que es recullin en aquesta plataforma, en una segona fase, formaran part del catàleg públic de l’Arxiu Municipal de Barcelona com a fons documental per preservar i difondre. Amb aquest projecte, Barcelona garanteix també un segon objectiu, que és el dret dels veïns i les veïnes de la ciutat a explicar la pròpia història i que aquesta sigui escoltada i recollida.

 

COM PUC PARTICIPAR?
- Accedeix al formulari de recollida de testimonis per a les memòries del confinament.
- Emplena els camps obligatoris per afavorir la catalogació posterior. 
- Accepta les condicions de participació i clica a ENVIA.

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES

No hi ha accions relcionades