Quatre beques per a projectes d'innovació cultural comunitària

NOTÍCIES
Bàner Beques Ciutat de Barcelona

L'Institut de Cultura de Barcelona ha decidit transformar aquest any els Premis Ciutat de Barcelona per tal de reactivar el sector cultural, castigat fortament per la crisi sanitària i en lluita constant contra la precarietat.

L’objectiu d’aquestes beques és ajudar a pal·liar els efectes de la crisi sanitària experimentada durant el 2020 i promoure iniciatives que contribueixin a mantenir el dinamisme cultural, científic i educatiu de Barcelona.

En total s’atorgaran 225 beques per un import global d'1,6 milions d'euros, repartides en 3 àmbits4 línies i 15 modalitats. Una d'aquestes línies és la d'innovació en projectes culturals comunitaris i dotarà d'un ajut econòmic i logístic a quatre projectes que s'emmarquin en el programa Cultura Viva.

Aquesta modalitat té per objectiu premiar projectes de recerca de pràctiques culturals comunitàries que estiguin arrelades al territori, és a dir, tinguin vinculació amb les comunitats on es du a terme l’activitat, que ofereixin un retorn a la comunitat que les acull i, per tant, contribueixin a la seva cohesió, fomentin pràctiques culturals distribuïdes i descentralitzades, fomentin tant la cultura més reconeguda per les institucions com la menys habitual i sovint situada fora del marc hegemònic del que s’entén per cultura, s'explorin noves formes d’organització econòmica i del treball, identificant-se en els principis d’actuació i els valors de l’economia social i solidària i defensin la diversitat cultural, la interacció intergeneracional, i la perspectiva de gènere. En conclusió, projectes que responguin als valors, objectius i principis de democràcia cultural de Cultura Viva. 

Així, des de Cultura Viva ens posarem en contacte amb els projectes seleccionats i acordarem un calendari de trobades de seguiment per tal de donar-hi suport en la mesura de les possibilitats i les necessitats. 

Els projectes han de complir amb uns requisits per tal de ser candidats a les beques, en pots llegir més al següent enllaç: Clica aquí!

XARXES RELACIONADES

No hi ha xarxes relacionades

PROJECTES RELACIONATS

No hi ha resultats

ACCIONS RELACIONADES

No hi ha accions relcionades