Tanquem l'any amb el #ResumCulturaViva2020

NOTÍCIES
Fotografia del projecte Música al carrer

Acaba l'any, un any complicat per tothom i especialment per la cultura, però hem volgut recordar tot allò que hem fet, tot allò que els projectes de Cultura Viva han creat i compartit. 🤗 Preparades?

Aquí comença el #ResumCulturaViva2020

Comencem pel principi. Els mesos de gener i febrer vam poder gaudir del format tradicional del #Discofòrum. Més endavant, el Discofòrum es va haver de reinventar a través de la ràdio. Hem gaudit de fins a 10 edicions de Ràdio Discofòrum.

El mes de febrer va ser també un moment clau per definir el projecte de televisió La Veïnal. Mesos més tard, el projecte acceleraria la seva posada en funcionament i passaria a Fase Beta amb #LaVeïnalDesDeCasa per donar cobertura a l’acció comunitària de Barcelona durant el confinament.

Poc abans de l'iniciar del confinament va ser el moment de posar en marxa tot l'engranatge del #BAMCulturaViva i publicar la Convocatòria Oberta i així fer una crida a bandes de tot arreu a presentar-se per tocar al festival que tindria lloc al setembre. La convocatòria es va tancar amb quasi 400 propostes rebudes i va posar a treballar una comissió derivada del Plenari del BAM Cultura Viva que fa possible el festival, que escoltaria atentament i debatria sobre quines eren les millors propostes artístiques per l'edició d'enguany.

En ple confinament els motors de Cultura Viva no es van aturar, es van reinventar per seguir compartint cultura i per ajudar a fer la situació el més amable possible.

Així va néixer el projecte Memòries del confinament. L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Memòria i l'Arxiu Municipal i amb la col·laboració del projecte Arxius Oberts de Cultura Viva, va crear un dispositiu per documentar i conservar les experiències i vivències personals i col·lectives del confinament. Al maig va arribar el moment de sortir i ocupar els carrers amb cultura. Així es va reactivar el projecte #MúsicaalCarrer i els músics van tornar a tocar a les places i carrers de Ciutat Vella.

Al maig no només les places i carrers de Ciutat Vella es van omplir de cultura. També a Sant Andreu es va reactivar l'estudi de RÀDIO FABRA traient-lo a la Plaça Orfila. Així naixia la temporada de #RàdioFabraAlCarrer.

Al setembre va arribar l'hora del #BAMCulturaViva. Un festival comunitari i participatiu que va tenir lloc al recinte Fabra i Coats. Vam poder gaudir de tres dies de música i festa, tot seguint les mesures de prevenció establertes. Durant el #BAMCulturaViva va poder recuperar el Discofòrum presencial. Va ser una sessió molt interessant on es van comentar diferents estils musicals.

Més enllà del #BAMCulturaViva i amb la voluntat de reflexionar sobre com escoltem, produïm, compartim la música, des del Plenari del BAM Cultura Viva es va organitzar la jornada Comunitzar la música.
Podeu recuperar l'acte central del dia al canal de YouTube de Cultura Viva on es relata el resum dels tres debats que es van dur a terme.

A més a més, tenint en compte que un dels objectius de #CulturaViva és anar més enllà de promoure la creació cultural i consisteix en pensar i teoritzar sobre com podem enfortir aquesta creació, aquest darrer trimestre es va publicar l'informe Enfortim les arts comunitàries.

El podeu descarregar i llegir, juntament amb altres informes, recerques i publicacions a la nova pàgina web de Cultura Viva. L'informe es va presentar a la Jornada del Festival FAACCC.

Canviant de projecte cal mencionar un dels projectes més complets i complexos de Cultura Viva, que és Memòria Viva. Memòria Viva s'ha hagut d'adaptar al context i ha participat a Ràdio La Marina i alhora a estrenat Ràdio Memòria Viva que es va poder seguir a través de La Veïnal. Un cop la situació sanitària ho ha permès #MemòriaViva ha iniciat el taller Conserves Litorals per tal de recuperar la memòria a través de la cuina i la gastronomia, entenent-la com a cultura, perquè la cultura va molt més enllà!

Acaba el #ResumCulturaViva2020 però Cultura Viva seguirà impulsant i donant suport a projectes culturals que fomentin l'exercici de drets culturals, i ho farem també a través dels Premis Barcelona 2020!

XARXES RELACIONADES

No hi ha xarxes relacionades

PROJECTES RELACIONATS

No hi ha resultats

ACCIONS RELACIONADES

No hi ha accions relcionades