7a edició de l’Acció Cultura Viva

NOTÍCIES
Acció Cultura Viva

Un festival organitzat col·lectivament centrat en projectes arrelats a la ciutat i que es gaudirà en tres escenaris de Sant Andreu

L’Acció Cultura Viva arriba a la seva setena edició amb una programació configurada a partir de la convocatòria oberta a la que hi van optar més de 600 propostes. Durant tres dies, del 22 al 24 de setembre, també hi haurà un espai amb activitats i tallers participatius, una tertúlia sobre models de festivals musicals, la Fira del Disc Independent, diversos espais gastronòmics, programes de ràdio i molt més.

L’Acció Cultura Viva vol ser un espai amable per a totes les veïnes i veïns de la ciutat i pels artistes i totes les persones que s’han involucrat en la seva organització i el fan possible. L’Acció Cultura Viva és un projecte pensat, organitzat i produït col·lectivament pel teixit musical i cultural de la ciutat amb l’impuls de l’Institut de Cultura de Barcelona, el suport de la Direcció d’Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible de l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Sant Andreu. 

El festival s’obre al barri

Enguany, l’Acció Cultura Viva reubica escenaris a diferents espais de Sant Andreu, situant l’escenari principal a la plaça de Can Fabra amb un escenari més gran i cobert; i la jornada de tancament a la Nau Bostik, tot treballant en xarxa amb altres espais de Sant Andreu. El Recinte de la Fabra i Coats continuarà sent també part essencial: viurem un escenari a la terrassa de l’Ateneu L’Harmonia, un altre escenari a la Fàbrica de Creació i una zona de tallers i chill out en dos parts més del recinte.

Un festival de projectes barcelonins de molts gèneres musicals

Pel que fa a la selecció artística, des de les comissions de Programació i Activitats s’ha apostat majoritàriament per projectes arrelats a la ciutat, mostrant una gran paleta de colors, estils i gèneres que mantenen viva la ciutat tot l’any.

El divendres 22 s’estrenarà emplaçament a la plaça de Can Fabra amb una tríada de dones joves, on la paraula i els ritmes urbans en seran les protagonistes. En ordre d’actuació s’escoltarà a L’Beel, Masta Quba i KYNE.

Dissabte a la tarda es viuran a l’Escenari Fàbrica les propostes més íntimes, experimentals i arriscades amb el solo de Coàgul, entre la rave industrial i la mística religiosa; el duet d’electrònica preciosista O'o; i per acabar, Coure, on el metall més contundent i el free jazz es troben.

El mateix dia, a la terrassa de l’Ateneu L’Harmonia es presentaran quatre propostes: obrirà Mukti, un viatge entre la música de l’Índia i el flamenc i els seguiran tres grups que juguen entre l’indie suau de Marta Knight, el rock amb actitud d’alison DARWIN i per tancar irreverència, punk i festa a parts iguals de Ruïnosa y las Strippers de Rahola.

A més, al Espai Sònic es denvoluparan activitats com un taller de serigrafia amb les companyes de L’Automàtica; un taller de joguines sonores Makey Makey de la mà de l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana i una xerrada i performance musical del col·lectiu Chicazos de Pollet, sobre el moviment Drag King.

El dissabte s’acabarà sortint a la plaça amb eclecticisme per bandera: homenatjant els germans de Senegal i Gàmbia amb KAÏRO BAND; seguint amb el rock amb tocs electrònics actuals, vinguts especialment de Donosti, Merina Gris; reivindicant el missatge, el groove i el compromís comunitari de Rodrigo Laviña y su Combo; i tancant la nit amb la bomba portoriquenya de Marina y su Melao.

I s’acabarà l’Acció Cultura Viva diumenge a la Nau Bostik, reivindicant l’autogestió, amb un final de festa per tots els públics a partir de les 12 del migdia. Amb la ja clàssica Fira del Disc Independent; un concert de jazz fusionat amb flamenc amb la saxofonista Alba Alsina; els sons imparables salseros amb les lletres sempre necessàries i reivindicatives del punk estatal amb The SALSA PUNK Orkestra; i acabant amb una sessió d’una dj i cos de ball amb DYAMISE SQUAD que farà sonar dancehall, dembow, afrobeats, hip hop, tecno tropical, funky, cumbia… un final de festa ple de ball! 

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES