"FLAMENCO Y FLORES: Cabaret flamenc i memòria de La Flor del Campo"

NOTÍCIES
Cartell Ogullosa Barcelona

En el marc de L'Orgullosa, programa descentralitzat d'activitats als barris de Barcelona per celebrar el mes de l'orgull LGTBIQ+, es durà a terme l’activitat "Flamenco i Flores" el proper 19 de juny d'11h a 14h a la Llosa del Metro de Trinitat Vella.

 

Es tracta d'una activitat organitzada conjuntament per Memòria Viva, l'associació Maletas Viejas i la Penya Cultural i Recreativa Andalusa "El Perro de Paterna". Aquesta celebració s'inscriu en el procés que fa un any es va iniciar per explorar, reivindicar i crear a partir de les memòries LGTBIQ+ del barri de Trinitat Vella a partir de la figura de la Flor del Campo.

 

La Flor del Campo, veïna LGTBIQ+ de Trinitat Vella, lluitadora veïnal incansable i personatge públic de referència per totes aquelles qui la van conèixer, utilitzava el flamenc com una de les seves formes d'expressió, i durant anys va formar part de la penya "El Perro de Paterna". És per aquest motiu que s'exploraran les memòries de Trinitat Vella i el paper que el flamenc ha jugat al barri com espai de refugi, expressió i arrelament.

 

L'acte estarà conduït per Brigitta Lamoure i comptarà amb l'actuació del grup Flamenco Queer i dels quadres flamencs de la PCRA "El Perro de Paterna". La celebració serà, sobretot, una oportunitat per seguir compartint les memòries plurals del barri al voltant de la Flor del Campo i del flamenc.

 

Aquest procés tindrà continuïtat i noves ocasions de celebració en el marc de l'Orgull de la Trini, un esdeveniment que s'organitza de manera comunitària des de 2019 i que enguany tindrà lloc el 16 de juliol.

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES