Guia de la convocatòria oberta del festival Acció Cultura Viva

NOTÍCIES
Cartell Convocatòria

CONVOCATÒRIA OBERTA del 15 de març al 5 d’abril de 2021

Cinquena edició Acció Cultura Viva

23, 24 i 25 de setembre - La Mercè 2021

Recinte de Fabra i Coats

Cartell Convocatòria

QUÈ SOM

 

Acció Cultura Viva (fins ara conegut com a BAM Cultura Viva) és un festival musical impulsat per l’Ajuntament de Barcelona en el marc de les festes de La Mercè, i que s’organitza de manera col·lectiva, assembleària i oberta. 

 

És un projecte de democràcia cultural, que teixeix complicitats amb projectes de Cultura Cooperativa i es gestiona de manera participativa i oberta. 

 

Promou processos artístics no convencionals que ens enforteixin col·lectivament, dignifiquin el treball artístic i posin en valor la cultura de codi obert, la lliure circulació i la remescla.

 

QUÈ VOLEM FER

 

Acció Cultura Viva és un festival musical. Entenem la música com un fet cultural viu, expansiu, que ocupa els carrers i les places i ens atravessa els cossos i la vida. Volem música. Volem música que dialogui artísticament. Volem música que dialogui comunitàriament.

 

Està pensat per a l’acolliment de projectes musicals emergents, i és obert a propostes que connectin la música amb altres llenguatges artístics. 

 

A partir de diversos escenaris, un espai gastronòmic, zones de descans i joc, i tenint en compte els racons de la Fabra i Coats, Acció Cultura Viva es proposa oferir actuacions, accions itinerants, tallers, propostes musicals per a tots els públics, activitats gastronòmiques, etc.,  totes vinculades amb la música i la festa.
 

QUÈ BUSQUEM

 

Músics i músiques amb ganes de fer música.

Projectes artístics d’altres disciplines dansa, circ, teatre, instal·lacions, etc. amb propostes connectades a la música.

 

Acció Cultura Viva vol convocar i mostrar música i també iniciatives culturals que inventen altres maneres de desenvolupar-se. Ens interessen les diversitats, la paritat de gènere i les formes de funcionament innovadores respecte als models convencionals de la indústria cultural autoria, edició, distribució, representació, actuació, producció, llicències. 

 

Acció Cultura Viva també s’obre a propostes artístiques o d’altres àmbits, fora de l’escenari, en col·laboració amb altres artistes o que s’apropin a espais i col·lectius propers al festival, especialment de Sant Andreu i de la pròpia Fabra i Coats. 

 

QUÈ OFERIM

 

Els projectes es remuneren tot seguint els criteris següents:

Caixet 

  • 350,00 € (*) per a cadascun dels projectes escollits + 150,00 € (*) per a cada integrant (tècnics imprescindibles propis inclosos)
  • El caixet màxim és de 1.550 € (*) per projecte.
  • Cobertura de l’import d’altres despeses en funció de les propostes i dels acords a què s’arribi.
  • Contractació laboral (sempre que se sol·liciti).
  • Despeses específiques per a l’adaptació del projecte (despeses de producció i d’altres per detallar).
  • Desplaçaments i allotjament (en cas de tenir l’origen a més de 100 km de Barcelona).
  • A més a més, l’organització disposa d’un backline de so mínim per a les propostes que ho requereixin.

(*) En cas de contractació mercantil -autònoms, empreses, cooperatives- aquesta xifra seria la base de la factura i en el cas de contractació laboral estaria subjecta a la retenció d’irpf corresponent.

El fet de formar part de la programació de l'Acció Cultura Viva implica formar part de La Mercè i dels seus suports comunicatius.
 

QUÈ HEU DE FER

 

Ompliu el formulari que trobareu al web del festival Acció Cultura Viva. 

 

Es poden presentar propostes fins a les 23:59 h del dia 5/4/2021. 

 

Es pot presentar més d’una proposta per persona i/o projecte.

 

El formulari consisteix en les dades bàsiques de contacte, una presentació del que es vol fer —en forma de concert i/o taller, xerrada, acció artística, proposta gastronòmica, etc.—, una explicació sobre les motivacions de la participació en aquest nou espai, enllaços a àudios i/o vídeos, i la fitxa artística. 

 

Si teniu interès a plantejar una actuació/acció en algun espai específic o a adequar la vostra proposta, us recomanem que visiteu prèviament el recinte de la Fabra i Coats.

 

COM ES FARÀ LA PROGRAMACIÓ

 

Cada edició de Acció Cultura Viva és essencialment única i es defineix a partir dels projectes que es presentin a aquesta convocatòria pública i oberta.

 

La programació l’elabora una comissió de persones sorgida del plenari obert d’Acció Cultura Viva. Aquesta comissió —en col·laboració amb la resta de l’equip d’Acció Cultura Viva— planteja l’adaptació dels espais disponibles de la Fabra i Coats a les propostes seleccionades.
 

QUI SOM

 

Acció Cultura Viva forma part de Cultura Viva, un programa impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona, amb el suport del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, i està organitzat pels col·lectius i espais següents: Alterevents, l’Ateneu L’Harmonia, Las Pibas Producen, Cultura en Vivo, El Triangle Contracultural, Fabra i Coats-Fàbrica de Creació, Indigestió, LaFundició, The Good Good, L’Ordit, Llobregat Block Party, Pedra, Quesoni, Quepo, i altres persones a títol individual.

 

Les decisions es prenen en diverses comissions de treball obertes a qualsevol que hi tingui interès, i es posen en comú en un plenari també públic i obert. Si en lloc de presentar una proposta, vols participar en el plenari i/o a les comissions, envia'ns un correu electrònic.

 

Per a la resolució de dubtes sobre la convocatòria o per afegir-vos-hi, podeu escriure a: culturaviva@bcn.cat.

 

 

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES