Integrants del projecte Música al Carrer, seleccionats per participar al GWANGJU Busking WorldCup a Corea

NOTÍCIES
GWANGJU Busking WorldCup

» Integrants del projecte Música al Carrer, seleccionats a GWANGJU Busking WorldCup 2023 de Corea amb els grups Kao Tropical i S. Taki.

» El concurs que fa competir músics de carrer va tenir lloc a la ciutat de Gwangju, Corea.

» Kao Tropical i Sr. Taki van arribar a la semifinal, però no a la final.

Kao Tropical i S. Taki, són grups de música formats per integrants que majoritàriament ja toquen als carrers de Barcelona a través del programa Música al Carrer i que aquest 2023 han format part del Gwangju Busking World Cup, un concurs en format festival de música al carrer, que es fan anualment a Corea.

GWANGJU Busking WorldCup 2023

Aquest octubre s'ha celebrat la segona edició del concurs que va organitzar la primera ronda de la competició del 3 al 6 d’octubre i la ronda final el dia 7.

Aquest certamen musical, a part de convidar als diferents artistes de carrer de la ciutat coreana on té lloc, Gwangju, convida una gran selecció de músics de carrer internacionals (64 artistes en total en l’edició de 2023), amb les despeses pagades. El concurs dura 4 dies i reparteix premis de considerable import: 30.000 dòlars per qui quedi en primera posició, i 3.000 dòlars per als 8 grups que arribin a la ronda final. 


Alta representació de Música al Carrer al GWANGJU Busking WorldCup 2023
 

Hi ha 64 grups seleccionats on es troben artistes i músics de països d’arreu del món com Itàlia, Nigèria, Regne Unit o evident, la mateixa Corea. El festival s’organitza en dues seccions, la internacional i la nacional (Corea). Dins de la internacional, destaca la presència de 3 grups espanyols (és el país que té més presència), i els 3 són de Barcelona: Kao Tropical i S. Taki, que són de Música al Carrer, i també el grup Àvalon.

Qui són els grups de Música al Carrer seleccionats?


Kao Tropical és una fusió entre dos projectes ja existents; Tropical Mystic Dj i Kao Percussion.

És un format amb un live dj set i dos percussionistes. D'aquí ve el nom, Kao Tropical.

Els participants són Marta Berengué López (música del projecte Música al Carrer), Marco Damian Torrado Guzman (també de Música al Carrer) i Jorge Alberto Avellaneda.

 

S.Taki està conformat per Sergio González, Diego González i Ignacio Padrón (els tres de Música al Carrer). La banda està inscrita al projecte de Música al Carrer de Barcelona com a Latin Panas, però a Corea hi viatgen com a S.Taki, fent un projecte alternatiu que fa temps que està en dansa després que alguns membres de Latin Panas deixessin el grup. S. Taki té un estil similar, amb cumbia i música llatina i cançons originals.

Per la seva banda, Àvalon, malgrat no ser part del programa Música al Carerr, s’han format actuant a centres cívics de la ciutat, com La Farinera del Clot o el Centre Cultural Albadera. Àvalon és un trio musical que rendeix homenatge a intèrprets i compositores al llarg de la història de la música amb un repertori de diferents cultures del món.