La jornada Comunitzem la música en deu punts

NOTÍCIES
cartell jornades BAM Cultura Viva

En una setmana tindrà lloc la Jornada del BAM Cultura Viva i des de la comissió organitzadora (Comissió de Preguntes del Plenari del BAM Cultura Viva) ens agradaria compartir algunes informacions i idees sobre com s’ha pensat la jornada "Comunitzar la música. Trobada per compartir formes diverses i alternatives de fer, escoltar i organitzar música" ja que creiem que pot ser d'interès per a qui estigui pensant participar. Anem per punts.

  • Primer, el seu objectiu: Pensem que hi ha molta gent que ja està assajant formes d'allò més diverses de relacionar-se a l'entorn de la música, diferents al marc més obvi, que hi ha ganes de parlar-ne, i que és una bona idea proposar un entorn més o menys formal per coincidir.

  • També forma part de les intencions de la Jornada impulsar l'acció. La convocatòria proposa un espai de trobada i reflexió, sí, però també ens agradaria aprofitar les hores d'aquell dissabte per possibilitar que d'aquí surtin cites i iniciatives per a continuar després.

  • La Jornada està organitzada des del plenari del BAM Cultura Viva, i forma part del seu plantejament donar a conèixer aquest espai i facilitar les possibilitats d'apuntar-s'hi i millorar-lo. Tot i això no va tot de BAM, també volem facilitar altres iniciatives amb autonomia.

  • Parlem del pla del dia. De 10 a 11 h aclarirem les coses més operatives i comptarem amb dues intervencions, del Gianni Ginesi i la Laura Benítez Valero, que esperem que ens ajudin a obrir el focus. Després, d'11 a 13 h, tres grups: peles, organització i formats tres temes universals que ocupen moltes converses sobre música. La idea és començar pels tòpics, i intentar superar-los. A cada grup hi ha persones convidades per aportar idees i no començar en fred i temps per la conversa compartida. De 13 a 14 h, l'acte de posada en comú del matí. Amb relatories parlades, relatories gràfiques i música. La cerimònia en la que intentarem veure en global com encaixen els temes i on podem arribar posant en comú inquietuds. De 14 a 17.30 h serà l’hora de dinar i converses enfocades a l'acció en taules separades en les que petits grups podran dinar i pensar en les possibilitats d'organització. 

  • Tot això es fa l'Ateneu L’Harmonia, entorn d'allò més adequat per múltiples circumstàncies: perquè també participen al BAM Cultura Viva, perquè el seu enfocament comunitari de la cultura, que inclou música, ens és proper, perquè les persones que hi treballen ho fan fàcil, pel lloc en sí.

  • Per anar acabat, aquesta jornada també és part del marc institucional de Cultura Viva, un programa de l’ICUB que promou propostes d'actuació público-comunitàries, en el que es realitza el BAM CV entre altres projecte, i que facilita la iniciativa i posa els recursos materials que fan possible la jornada.

  • El disseny i organització més directes són del plenari que munta el BAM Cultura Viva (que ho acaba de fer aquesta Mercè), i dins d'ell un equip més petit, de prop de 10 persones, que donem forma al programa i que serem part de la seva realització.

  • Un parell de detalls més: ens interessa molt parlar del públic com a part activa de l'activitat musical, no com a client o subjecte que cal educar. És difícil, però hem intentat que es noti al programa. Això també vol dir que la jornada no és només per especialistes.

  • No som insensibles al "moment pandèmic". La jornada s'havia pensat pel març però ens ha semblat que el seu plantejament resulta del tot actual. A banda, tindrem en compte condicions sanitàries, per suposat. I també les que col·lectivament ens donin tranquil·litat per parlar.

Actualment les places estan exhaurides, però s’ha obert una llista d'espera, que sabem que això de la inscripció gratuïta té els seus problemes. 

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES