La Memòria de la Celebració

NOTÍCIES
Cartell antic Festa Major

Des de fa temps, al projecte Memòria Viva s'interessen per la memòria de la celebració, de les revetlles, els 'guateques', els concerts, les 'raves'... de les formes d'estar juntes al voltant de la música al barri de la Marina. Un procés en què compten amb l'acompanyament, el ritme i l'oïda de l'Edi Pou: músic, improvisador, agitador i perejil de todas las salsas.

Ara que ha començat l'estiu, s'acosta la Festa Major d'Eduard Aunós, l'antic barri de les Cases Barates. Com ja deia el programa de la festa major de 1974, la memòria de la festa és també la de la lluita pel bon viure al barri. Amb l'Associació de Veïnes i Veïns d'Eduard Aunós, així com amb altres entitats i col·lectius del barri, Memòria Viva ha estat compartint els records que tenen del passar-ho bé ballant, fent 'pogo', 'dando palmas'. 

Fer memòria de les celebracions és sobretot posar en comú les formes d'autoorganització veïnal, de les rifes, dels discos solicitados, del ball de fanalets, de baixar les taules al carrer, de compartir el menjar, de celebrar plegades.

I a Eduard Aunós la festa major no és festa sense quinto popular. Per aquest motiu el proper 15 de juliol de 17h a 20'30h celebraran una sessió de quinto musical memorable, que recollirà aquelles cançons que formen part de la memòria col·lectiva de les festes barri. Del pasodoble al drill i del twist al heavy. Cantaran línia, cantaran quinto i cantaram cançons.

A més, els saraus de festa major de les Cases Barates comptaven sempre amb una sessió de "discos solicitados", en què les veïnes es dedicaven cançons. Els Jokko Collective, que són veïns de la Marina, reinterpretaran la figura del punxadiscos de revetlla i, un cop acabat el quinto, remesclaran les memòries musicals per acabar ballant.

Dia: 15 de juliol

Hora: de 17 a 20.30 h

Lloc: Plaça de Falset

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES