L’Arxiu Biodinàmic de Montjuïc creix

NOTÍCIES
L’Arxiu Biodinàmic de Montjuïc creix

L'Arxiu Biodinàmic de Montjuïc és un arxiu viu la flora i vegetació del barri de La Marina de Barcelona que es proposa com espai d'agricultura ecològica i de rescat de la memòria etnobotànica i cultural de la muntanya de Montjuïc i el seu entorn amb la voluntat de recuperar-la. 

 

Des de fa menys d'un any, diferents escoles de la zona hi han començat a col·laborar. La primera d'elles va ser l'Escola Can Clos, que es va incorporar el curs passat en un procés de treball i recerca sobre la memòria agrícola i pesquera del barri de La Marina. Aquest curs però, el procés de treball amb aquesta escola s'ha ampliat i, a banda de les excursions a la muntanya per reconèixer les plantes, i el treball a l'aula per classificar-les i conèixer les seves aplicacions pràctiques, han començat a recuperar l'hort de l'escola amb la intenció que en un futur acabi sent un espai obert a tota la comunitat educativa i al barri. 

 

L'Escola El Polvorí i l'Escola Seat se sumen al projecte

 

Vist l'èxit, l'Escola el Polvorí i l'Escola Seat van decidir sumar-se a aquest projecte. La primera es troba a la mateixa muntanya, just per sobre del barri que li dona nom. L'Escola Seat és a prop del passeig de la Zona Franca, al mig de Las Viviendas de la Seat. Aquest segon centre també compta amb un hort ubicat en un racó del recinte escolar, just al costat d'un espai buit i de pas, que l’Arxiu Biodinàmic pretén naturalitzar i habilitar-lo amb els nens i les nenes i la comunitat educativa, com un espai comunitari, per al descans, el joc, la socialització i l'aprenentatge, en continuïtat amb les zones d'hort i jardí contigus.

 

L'objectiu d'aquest projecte, a part de transmetre a la canalla d'aquestes tres escoles quina és la seva memòria personal del paisatge i quins sabers es conserven encara dels usos medicinals i culinaris de les plantes silvestres, és acabar posant en marxa una xarxa d'horts escolars amb altres horts i espais del barri, ja que segons diuen des de Memòria Viva "entenem que les escoles són espais públics i que els nens i nenes també tenen dret a la ciutat, a la seva construcció i a la gestió en comú dels seus usos".

 

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES