Les noves músiques i músics de carrer, preparades per actuar als carrers de Barcelona

NOTÍCIES
Les noves músiques i músics de carrer, preparades per actuar als carrers de Barcelona

Fa unes setmanes es va obrir una convocatòria publica per poder tocar als carrer de Barcelona, a través del programa #MúsicalCarrer. El procés ha avançat inexorablement i els nous i noves músiques de carrer de Barcelona ja han estat triats per sorteig. D'entre les 300 persones que van inscriure's, només vint han pogut unir-se al projecte i de moment no hi haurà noves places a no ser que alguna de les participants marxi voluntàriament o no compleixi amb les normes establertes.

Mesures acústiques abans de sortir a tocar

Abans que puguin sortir al carrer a tocar per primera vegada, però, el seu equip de so ha de passar per una sonometria. En aquest procediment, es mesura el soroll que hi ha l'ambient mentre les artistes canten o toquen els seus instruments i se'ls indica quin llindar de decibels no han de traspassar.

 

En acabar, les responsables del projecte senyalitzen els amplificadors de so que han passat la sonometria amb un adhesiu de l'Ajuntament. També marquen el regulador de volum en verd i vermell per visibilitzar els nivells legals que han de seguir en matèria de so.


I com funciona Música al Carrer?

Després de les sonometries, es duu a terme una reunió informativa on s'explica a músics i músiques com funciona i s'organitza el projecte "Música al carrer". A més a més, es presenten els 46 punts en actiu de la ciutat on podran tocar en torns de dues hores fins a nou vegades per setmana.


Per repartir els horaris, se celebren "apuntades" cada quatre setmanes. Les apuntades també operen a partir d'un sorteig que defineix l'ordre en què les persones participants s'anoten a les graelles que corresponen a una setmana. Cada apuntada s'emplenen quatre graelles d'horaris amb un ordre diferent a partir de la llista que ha concretat el sorteig.

És en aquestes graelles on poden triar els punts de la ciutat on actuaran durant les següents quatre setmanes i quan ho faran, sempre respectant els horaris i limitacions de soroll específics de cada localització.

 

Des de "Música al carrer" expliquen que, malgrat que els punts més llaminers són els de Ciutat Vella, la resta de barris ofereixen experiències diferents però igualment enriquidores. Als districtes perifèrics, per exemple, és més senzill fer xarxa amb les veïnes i aconseguir un públic fidel que reconegui i interactuï amb l'artista.

 

Les participants poden apuntar-se de manera individual, en duos o en grup. Les noves músiques i músics començaran a actuar als carrers de Barcelona a partir del mes vinent.

 

 

 

 

 

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES