Monogràfic Arxius Oberts #1 - Drets i Llicències Digitals

NOTÍCIES
Frame Arxius Oberts

El programa Arxius Oberts torna aquest 2023, inaugurant la programació de l’any amb una sessió monogràfica sobre drets d’autor i llicències digitals.
 

Què he de tenir en compte si vull reutilitzar o posar a disposició del públic a través de la xarxa una imatge o vídeo d’un arxiu institucional o comunitari? A qui demano permís, si no tinc clar qui en és el titular dels drets d’autor? Quins continguts estan al domini públic? Què necessito per llicenciar una obra amb una llicència Creative Commons? Què he de fer si detecto un ús il·lícit d’una de les meves creacions?

Totes aquestes preguntes i moltes més es veuran resoltes en la sessió que es durà a terme el proper divendres dia 9 de juny de 11.00 a 13.00 a Hangar (C/ Emilia Coranty 16, Barcelona 08018).
 

En aquest acte, es comptarà amb la participació d’Eva Sòria Puig, directora d’Innovació, Coneixement i Arts Visuals de l’ICUB i doctora en dret, i Patrícia Riera Barsallo, jurista especialitzada en drets d’autor i docent de Propietat Intel·lectual a la UOC.

També s'aprofitarà l’avinentesa per actualitzar a les persones assistents de l’estat de l’art de la plataforma Arxius Oberts, i compartir els plans del programa per al 2023 i 2024.


L'agenda de la jornada serà la següent:
 

11.00 - Rebuda institucional

11.10 - Presentació pública de la plataforma Arxius Oberts i estat de l’art del projecte

11.25 - Introducció a les problemàtiques dels drets d’autor i llicències digitals en l’àmbit de la cultura digital (Eva Sòria)

12.00 – Anàlisi de casos pràctics de llicències de drets d’autor en l’àmbit digital. (Patrícia Riera)

13.00 - Preguntes del públic, amb intervencions de la Fila 0.

13.20 - Final. Refrigeri.


En cas de voler assistir-hi, cal inscripció prèvia.

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES