Músics al Carrer col·laboren amb els comerciants de Ciutat Vella per celebrar Santa Cecília

NOTÍCIES
Músics Carrer Catedral

El passat 22 de novembre, en el marc de la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, els comerciants de Ciutat Vella van demanar a Músics al Carrer de col·laborar tocant un piano de cua davant de la Catedral. L’objectiu: promocionar la pràctica musical i commemorar als i les músiques de la ciutat.

 

Al llarg de la història fer música al carrer ha suposat un intercanvi cultural que ha permès experimentar i donar a conèixer nous estils i instruments variats. Avui en dia, forma part del patrimoni cultural i el paisatge urbà de Barcelona.

 

Només al barri gòtic de Barcelona hi ha més d’un centenar de músics que toquen al carrer, alguns han acabat després de perdre la seva feina i d’altres ho compaginen amb actuacions a munt dels escenaris. En el dia de la patrona dels músics, l’Orlando Vázquez, que va arribar a Barcelona fa 16 anys i ha fet del carrer el seu escenari, va voler explicar la seva experiència:  “És d’allò més gratificant. Tots els dies el públic és diferent. La gent no deixa d'apropar-se per agrair-me la feina feta i això és el que justifica la meva existència”.

 

L’Òscar Cruz, que és arquitecte, es va quedar sense feina l’any 2008 i ara ja fa 13 anys que es guanya la vida com a músic, la seva gran passió: “Es pot viure amb el que es guanya tocant al carrer, però cal abaixar molt els estàndards de vida. Has d'acostumar-te als alts i baixos”.

 

El projecte “Música al carrer” contribueix a millorar la qualitat musical d’aquells que decideixen tocar en aquest entorn i, a la vegada, facilita el compliment de la normativa i les tasques de control per garantir el bon funcionament d’aquesta activitat a Barcelona.

 

El projecte està emmarcat dins del programa Cultura Viva de l'Institut de Cultura de Barcelona en col·laboració amb diferents àrees de l'Ajuntament de Barcelona, entitats, projectes socials i culturals de la ciutat.

 

Si alguna organització vol col·laborar o contactar amb el projecte, pot enviar un correu electrònic a musicaalcarrer@transit.es

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES