Neix RÀDIOactiva, una ràdio escolar comunitària, al barri de la Prosperitat

NOTÍCIES
RÀDIOactiva

Aquest curs el professorat de l’Escola Prosperitat ha estat formant-se i treballant amb l’equip de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB) per fer una ràdio escolar comunitària, que portarà per nom RÀDIOactiva. L'objectiu d'aquest nou projecte del Pla de Barris 2022 és que el curs vinent els i les alumnes, la comunitat educativa i les famílies puguin gravar, editar i publicar programes de ràdio.

 

Per aquest motiu des de la XRCB han estat formant al professorat de l’Escola Prosperitat, parlant de ràdio escolar, ràdios comunitàries i pòdcast. També han tractat tot allò relacionat amb el codisseny d'un estudi de ràdio, l'enregistrament, l'edició, tècniques radiofòniques, etc. 

 

RÀDIOactiva pretén convertir-se en un mitjà de comunicació que dinamitzi la difusió de continguts dels i les residents, els esdeveniments i les comunitats vinculades a l’Escola Prosperitat, i els projectes culturals, socials i comunitaris de tot el barri

 

Vol ser un recurs compartit que permeti la participació d'alumnes, col·lectius, projectes i artistes en la comunicació pública d’allò que succeeix a l’escola i al barri. Un espai per a la creació comunitària. 

 

MAKEA tu vida, una entitat sense ànim de lucre de caràcter social i educatiu, ha estat l’encarregada del disseny i construcció de l’estudi de ràdio, i d’una unitat mòbil dins la XRCB. 

 

RÀDIOactiva formarà part de l’ecosistema de XRCB i comptarà amb una estació virtual a xrcb.cat, apareixent en el mapatge de ràdios de Barcelona. 

 

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES