Oberta la convocatòria del festival Acció Cultura Viva (abans BAM Cultura Viva)

NOTÍCIES
Foto BAM Cultura Viva

Des del 15 de març, i fins el 5 d’abril, és oberta la convocatòria per presentar propostes musicals per participar a Acció Cultura Viva (fins ara conegut com a BAM Cultura Viva), el festival impulsat per l’Ajuntament en el marc de les festes de La Mercè, i que s’organitza de manera oberta i participativa.

 

Enguany, el BAM Cultura Viva canvia de nom i es diu Acció Cultura Viva. Tal i com ha fet fins ara, el festival treballa des de la coproducció público-comunitaria amb entitats, col·lectius i persones diverses vinculades a la cultura de Barcelona en el marc de les festes de La Mercè.

 

La convocatòria és una crida a totes aquelles persones amb ganes de fer música: grups, cantautores, djs, i fins i tot projectes artístics d’altres disciplines —dansa, circ, teatre, instal·lacions, performance, etc.— amb propostes connectades al llenguatge musical. Cada artista o banda pot enviar tantes propostes com vulgui. 

Cartell Convocatòria

En la convocatòria de 2020, oberta en ple confinament domiciliari, es van rebre gairebé 400 propostes d’artistes de la ciutat i d’arreu. Enguany, i reforçant l’objectiu de les darreres edicions, Acció Cultura Viva vol convocar i mostrar música i també iniciatives culturals que inventen altres maneres de desenvolupar-se. 

 

A partir de l’escolta de totes les propostes rebudes, la Comissió de Programació del festival i un jurat independent elaboraran la programació definitiva. El jurat independent el proposa el Plenari d’Acció Cultura Viva, que és un espai obert per participar de diferents maneres en el disseny del programa i la producció d’aquest esdeveniment (en relació a la programació d’activitats, concerts, les instal.lacions, la fira discogràfica, etc); actualment el formen diferents entitats, col·lectius i persones diverses vinculades a la cultura de Barcelona. 

 

El festival vetlla per les diversitats, la paritat de gènere i les formes de funcionament innovadores quant als models convencionals de la indústria cultural —autoria, edició, distribució, representació, actuació, producció, llicències...— Acció Cultura Viva és un projecte de democràcia cultural, que teixeix complicitats amb projectes d’economia social i promou processos artístics que ens enforteixin col·lectivament, dignifiquin el treball artístic i posin en valor la cultura de codi obert, la lliure circulació i la remescla. 

 

Inscriu-t'hi!

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES