Ràdio Cultura Viva. Capítol 6. Axius Oberts

NOTÍCIES
Arxius Possibles

Un arxiu és només memòria, o és material re-utilitzable i re-mesclable? Què busca el Hip-Hop samplejant cançons preexistents? Com facilitar l’accés de tota la ciutadania al patrimoni cultural de la ciutat? És possible crear un arxiu d’arxius, obert a la utilització i la reutilització? Què passa amb els drets d’autor? Què és el moviment Open GLAM?

 

Intentem respondre totes aquestes preguntes en aquest episodi de Ràdio Cultura Viva dedicat al projecte Arxius Oberts. Amb la participació dels seus impulsors, d’arxius tant institucionals (MACBA, MNAC) com ciutadans (OVNI, OVQ, Summa), i també de creadores que samplegen i re-samplegen arxius per crear nous significats.

 

Escoltem les veus d’Eva Sòria, Víctor Jiménez, Marc Aguilar, Daniel Granados, Carles Vicente, Rodrigo Laviña, Núria Giménez Lorang, Pilar Cuerva, Marta Vega, Karma Peiró, Oriol Martí, Jordi Calafell, Simona Malatesta i Lis Costa.

 

PODEU ESCOLTAR EL CAPÍTOL 6. ARXIUS OBERTS AQUÍ

 

El programa respon als principis ètics del feminisme i l’antiracisme, condemnant actituds masclistes o racistes, i promovent la participació i representació de col·lectius minoritaris i/o oprimits amb la voluntat de crear referents culturals el més diversos possibles.