Rutes entorn de la memòria de l’aigua

AGENDA
NOTÍCIES
Bicicleta del Canal de la infanta

Et sona el canal de la Infanta? Es tracta d'una infraestructura hidràulica que es va construir fa dos-cents anys i que regava els camps del Baix Llobregat. Es proveïa d'aigua del Llobregat i desembocava al mar, des de Molins de Rei fins a Sants. Avui dia, aquest canal ha caigut en l'oblit.

 

Per tal de rememorar aquesta desapareguda infraestructura, i amb motiu del dia internacional de l'aigua, Memòria Viva (en col·laboració amb l'Oficina Tècnica del Consell d'Emergència Climàtica del Districte Sants-Montjuïc​) ha organitzat dues jornades d'activitats entorn la memòria de l'aigua els dies 25 de març i 1 d’abril:

 

 

Dissabte 25 de març

 

Bicicletada commemorativa

 

10  - 13 h: Marxa ciclista pel traçat del Canal de la Infanta, amb inici al Cementiri de Montjuïc fins a Cornellà, i amb final a la finca ecològica i espai cultural agropolità de Les Cabasses. 

13 - 13.30 h: Rebuda i presentació del projecte agrari i cultural de Les Cabasses.

13.30 - 15 h: Dinar amb productes ecològics a càrrec de La Suculenta. Els tiquets valdran 8 euros i es podran comprar allà mateix.

15 - 16 h: Projecció del documental “El delta negat”, Elisenda Trilla, 2008.

16 - 18 h: Tornada a Barcelona amb final a Plaça Ildefons Cerdà.

 

 

Dissabte 1 d’abril

 

Ruta guiada pel traçat del Canal de la Infanta

 

De 10 h a 14 h es farà una ruta de cinc parades pel traçat del canal amb autobús: 

 

  • 1a parada: El punt de trobada i l'inici de la ruta serà a l'encreuament del carrer Mare de Déu de Port amb el carrer Alts Forns, on LaFundició serà l’encarregada de fer la benvinguda i presentació.
  • 2a parada: Serà al carrer Mare de Déu de Port amb el carrer Alts Forn i es pretén analitzar els rastres del Canal de la Infanta a la trama urbana de la Marina, la connexió de la Marina amb Montjuïc i amb la Plana del Llobregat i visitar el salt del Romaní, ubicat a la zona.  Aquest recorregut anirà a càrrec d’Espai Construïm La Marina-ZF.
  • 3a parada: A mig matí es farà parada a l'antiga fàbrica tèxtil de Can Batlló, actualment un focus d'activitat social i cultural, per parlar de la relació del Canal amb la indústria. 
  • 4a parada: Des de la frontera de l’Hospitalet amb Cornellà, Manuel Domínguez, membre del Centre d’Estudis de l’Hospitalet, ens acompanyarà per analitzar la influència del canal als agroecosistemes del pla del Llobregat i s’exposaran les reivindicacions veïnals a l’Hospitalet per la conservació de la memòria del Canal de la Infanta. En aquest mateix punt, membres de la Taula Comunitària del Rec Comtal ens mostraran com està sent l’experiència de la recuperació del Rec Comtal.
  • 5a parada: L’última parada és a Cal Trabal, l’última zona agrícola de la ciutat. Allà es parlarà de la producció agrària al pla del Llobregat i el seu delta, Cal Trabal i la gestió de l’aigua i sobre la séquia de la Feixa Llarga. 

 

Us animem a participar i conèixer racons plens d'història de la nostra ciutat! 

 

És recomanable la inscripció prèvia enviant un correu a hola@lafundicio.net

 

 

 

 

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES